Zomersessies

Bijleren met je voeten in het zand? De Trimbos Zomersessies staan online

Voor de thuisblijvers en doorwerkers zijn er deze zomer weer de Trimbos Zomersessies. Spijker je kennis bij op het gebied van alcohol- en drugspreventie op bijzondere locaties, ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een lekkere lunch of een toeristisch uitstapje.

Wat staat er nou allemaal?! Schrijven in begrijpelijke taal

In deze zomersessie leer je hoe je een tekst maakt die voor iedereen te begrijpen is. Je bereikt hiermee meer mensen en helpt gezondheidsverschillen te verkleinen.

Wanneer: 25 augustus 14.00 - 17.00

> Meer info en inschrijven

Op werkbezoek in de haven van Rotterdam: hoe kan zorg en veiligheid verbonden worden in lokaal drugsbeleid?

Worstel je net zoals veel andere bestuurders en beleidsambtenaren met het opzetten van lokaal drugsbeleid? Of het doorbreken van gemeentelijke domeinen en het benutten van kansen om meer samen te werken aan drugsbeleid?

Wanneer: 30 augustus 10:30 – 15:30

(deze training is vol)

> Meer info en inschrijven

Lachgas: de actualiteit & preventie van gebruik (achter het stuur)

In deze zomersessie wordt je bijgepraat over alle recente ontwikkelingen rondom lachgas. Maar ook, wat zijn de gevolgen van lachgasgebruik in het verkeer en wat zijn de mogelijkheden voor preventie?

Wanneer: 31 augustus 15:00 – 17:00

> Meer info en inschrijven

De Nationale Drug Monitor

Tijdens deze zomersessie wordt je door Frederiek Schutten en Ruben van Beek bijgepraat over de hoogtepunten uit de Nationale Drug Monitor (NDM). Zij zijn echter ook benieuwd hoe jij als professional de NDM gebruikt; wat werkt goed, wat kan beter en welke informatie mis je misschien nog?

Wanneer: 15 september 15:00 – 17:00

> Meer info en inschrijven