Zomersessies

Bijleren met je voeten in het zand? De Trimbos Zomersessies staan online

Voor de thuisblijvers en doorwerkers zijn er deze zomer weer de Trimbos Zomersessies. Spijker je kennis bij op het gebied van alcohol- en drugspreventie op bijzondere locaties, ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een lekkere lunch of een toeristisch uitstapje.

Kun je communiceren leren? Op zoek naar een gemeenschappelijke taal voor drugscommunicatie

In de media is er veel te doen over drugs. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig! Het kan bijvoorbeeld leiden tot normalisering of stigmatisering. Maar deze boodschap blijft niet altijd plakken bij de afzenders. Hoe kunnen we hiervoor zorgen? In deze zomersessie willen we het daar graag met jou als preventieprofessional over hebben.

Wanneer: 28 juni 2023 | 14.00 uur

> Meer info en inschrijven

Alcohol en vrouwen: een ingewikkelde relatie?

In deze zomersessie praten we je bij over waarom alcoholgebruik onder vrouwen meer aandacht verdient. We gaan in op de historie, seks onder invloed en de invloed van alcohol op de overgang (en vice versa).

Wanneer: 5 juli 2023 | 14.00 uur

> Meer info en inschrijven

Een middelenspecifieke aanpak: nodig of overbodig?

In 2021 is er een specifieke GHB-aanpak ontwikkeld. Deze aanpak heeft successen opgeleverd, maar kwam niet overal van de grond. In deze zomersessie duiken we hier op in; waarom lukte het niet overal? En wat kan deze aanpak betekenen voor andere populaties problematische gebruikers?

Wanneer: 7 september 2023 | 09.30 uur

> Meer info en inschrijven