Diensten: advies, implementatie en evaluatie

We ondersteunen bedrijven en organisaties met onderzoek en bij implementatie, economische evaluatie en kwaliteitsborging. Dat doen we voor grote en kleine opdrachtgevers, zoals scholen, werkgevers, ggz-instellingen, gemeenten en het Rijk. 

Onderzoek

Met verschillende monitoringonderzoeken geven we inzicht in de mentale gezondheid van Nederland en het gebruik van alcohol, drugs en tabak.

Daarnaast voeren we tal van onderzoeken uit naar middelengebruik en mentale gezondheid. Vaak ook in samenwerking met andere (internationale) instellingen en organisaties. Zoals de ALAMA Nightlife Study, waarmee we het Europese uitgaansgedrag en drugsgebruik tijdens uitgaan in kaart brengen. En EXPLORE waarmee we inzicht geven in middelengebruik onder kwetsbare jongeren, bijvoorbeeld in de jeugdzorg.

Onze monitors

Effectieve en efficiënte zorg

Implementatie

We maken we onze kennis relevant en bruikbaar voor de dagelijkse praktijk en doen onderzoek naar implementatievraagstukken en geven daar advies over.

Economische evaluatie

De zorg wordt duurder, zorgvragen complexer. Ons programma voor Epidemiologie en Economische Evaluatie doet onderzoek naar en adviseert over doelmatigheid in de zorg.

Kwaliteitsstandaarden

Met richtlijnen, zorgstandaarden en zorgpaden zorgen we dat wetenschappelijke kennis bijdraagt aan betere zorg.

Slimmere zorg

Machine learning

Met machine learning kan de geestelijke gezondheidszorg beter voorzien in gepersonaliseerde zorg. Ons Centrum voor Economische Evaluatie ondersteunt organisaties bij het toepassen van machine learning.

Aanbod

Beleidsadvies

Gemeenten

We adviseren gemeenten over

Werkgevers

We adviseren werkgevers over

Organisaties

We adviseren bedrijven en zorgorganisaties over onderwerpen die te maken hebben met middelengebruik en mentale gezondheid, zoals:

Wat kunnen we voor u betekenen?

Vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op.