Aanbod: producten, trainingen en diensten

Maak gebruik van onze producten en diensten om praktisch en doelgericht aan de slag te gaan met preventie en ondersteuning op het gebied van alcohol, roken, drugs, mentale gezondheid, zorg en participatie.

Ons aanbod in het kort

Trainingen en evenementen

De Trimbos Academie biedt zo'n 40 trainingen, waaronder trainingen voor het geven van cursuusen en breed inzetbare e-learnings. Ook organiseert de academie regelmatig congressen en studiedagen.

Publicaties en producten

In onze webshop vindt u al onze monitors, factsheets en rapporten (gratis downloads). Ook kunt u hier voorlichtings- en lesmateriaal bestellen/downloaden en licenties aanschaffen voor e-learnings.

Advies en ondersteuning

Heeft u een (beleids)vraagstuk op het gebied van mentale gezondheid, alcohol, tabak of drugs? Onze beleidsexperts gaan graag met u aan de slag.

Gemeenten

Wegwijzer voor beleidsmakers

Wetenschappelijke onderbouwde kennis en praktische handreikingen, speciaal voor (nieuwe) wethouders, raadsleden en beleidsmedewerkers die aan de slag willen met preventie van alcohol, roken en drugs of het bevorderen van mentale gezondheid.

Lokaal preventiebeleid

Trimbos Nieuwsflitsen

Ontvang zo'n 2 keer per maand nieuws, uitnodigingen voor activiteiten, nieuwe publicaties en vacatures van het Trimbos-instituut.

Preventie van alcohol, roken en drugs

Mentale gezondheid en preventie in het onderwijs

Interventies

Met interventies kunnen mensen zelf aan de slag met hun (mentale) gezondheid. Dat kunnen apps zijn, zoals Maxx die helpt om minder te drinken. Maar ook websites of platformen, zoals Grip op je dip, voor jongeren die zich somber voelen.

> Bekijk de interventies