Rookbeleid in organisaties

Werkgevers krijgen dagelijks te maken met vraagstukken rondom roken. Vanuit de maatschappij komt steeds meer draagvlak voor tabaksontmoedigende maatregelen. Ook denken werkgevers meer na over het volledig rookvrij maken van hun organisatie. Hiermee beschermen ze niet alleen de gezondheid van hun medewerkers en gasten, maar dragen ze bij aan een rookvrije samenleving.

In de factsheet Rookvrij-beleid op de werkvloer vindt u achtergrondinformatie over dit thema.

Waarom een rookbeleid?

De belangrijkste reden is de gezondheid van de werknemers. Naast de bekende risico's van roken zijn meer recente inzichten in de schade van meeroken en derdehands rook een reden om een bedrijf volledig rookvrij te maken.

Plan van aanpak

Hoe kunt u stappen zetten om roken in uw organisatie aan te pakken? Denk bij het maken van een rookvrij-beleid aan het rookvrij maken van het gehele bedrijfsterrein en laat voor e-sigaretten dezelfde regels gelden als voor de gewone sigaretten.

Bekijk voor meer informatie het stappenplan Rookvrij Werken van de Alliantie Nederland Rookvrij. Deze is te vinden via rookvrijegeneratie.nl/bedrijven.

Meer weten?

Wilt u ondersteuning bij de ontwikkeling van een effectief rookbeleid dat past bij uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op rokeninfo.nl.