Ik stop nu: hulp bij het stoppen met roken

De website ikstopnu.nl en de Stoplijn helpen mensen die roken een stopmethode te kiezen die bij hen past. Ook helpen ikstopnu.nl en de Stoplijn mensen die hebben gerookt en zijn gestopt om gestopt te blijven.

  • Thema: Stoppen met roken
  • Doelgroep: Mensen die roken of zijn gestopt
  • Type: Website met chat; Telefoondienst
  • Kosten: Geen

Ikstopnu.nl en de stoplijn staan vermeld op elk sigarettenpakje. Bezoekers kunnen zelf bepalen welke stopmethode ze het meest aanspreekt.

Hoe werkt het?

Op ikstopnu.nl vind je in begrijpelijke taal alle informatie die kan helpen bij het stoppen met roken. Er worden tips gegeven om te stoppen met roken en om dat vol te houden. Verschillende mensen die zijn gestopt vertellen in video's hun eigen verhaal. Wat waren hun ervaringen met verschillende stopmethoden? Wat vonden ze moeilijk en wat hielp ze om vol te houden?

Ook is er de mogelijkheid om via de chat informatie te krijgen.

Mensen met vragen over stoppen met roken kunnen 24 uur per dag kosteloos bellen naar de Stoplijn: 0800-1995. Een keuzemenu biedt de mogelijkheid om informatie over allerlei aspecten van stoppen met roken te beluisteren. Op maandag t/m vrijdag van 9-17 uur kunnen zij ook kiezen om met een medewerker te praten.

 

Onderbouwing

De informatie op ikstopnu.nl  en de informatie die aan de Stoplijn wordt gegeven is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. De kwaliteit wordt bewaakt door het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging van het Trimbos-instituut.

Opdrachtgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Meer informatie