E-health is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en de gezondheidszorg. Het Trimbos-instituut ontwikkelt verschillende vormen van e-Health, waaronder digitale gezondheidsinterventies en e-learnings.

E-health kan de communicatie tussen patiënt/cliënt en zorgverlener bevorderen en mensen ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid.

Bekijk onze interventies

Digitale gezondheidsinterventies

Onze digitale gezondheidsinterventies zijn applicaties die zich onder andere richten op het minderen met alcohol drinken, stoppen met roken en het verbeteren van de mentale gezondheid.

Apps en websites

Deze interventies worden voornamelijk ontwikkeld in de vorm van een mobiele app of webapp. Vanuit verschillende thema’s als alcohol, tabak, drugs, mentale gezondheid & preventie en jeugd zijn er digitale gezondheidsinterventies ontwikkeld.

Deze digitale gezondheidsinterventies bieden een laagdrempelige manier om de (mentale) gezondheid te verbeteren. Er zijn zowel zelfhulp- als blended/begeleide varianten en er zijn ook interventies die geheel anoniem zijn.

Wetenschappelijk onderbouwd

We kijken waar de voorkeuren en behoeftes van de gebruiker liggen, wat resulteert in interventies die goed aansluiten bij de doelgroep. Daarbij onderscheiden we ons als wetenschappelijk kennisinstituut van andere (commerciële) partijen omdat er altijd gewerkt wordt met wetenschappelijk onderbouwde methoden en technieken.

E-learnings

Onze e-learnings zijn online leerprogramma’s die gericht zijn op het vergroten van gezondheidskennis op gebied van onder andere alcohol, drugs, tabak, mentale gezondheid en ouderen. Deze e-learnings zijn voornamelijk gericht op zorgprofessionals, maar andere geïnteresseerden kunnen zich hier ook voor aanmelden.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Onze missie is een mentaal gezonde samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Om dit te bereiken is er een sterke focus op de inhoud. We signaleren, onderzoeken en komen met toepasbare interventies.

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen, ondersteuning en het verkennen van mogelijkheden op gebied van de volgende onderwerpen:

  • Interventieontwikkeling
  • Onderzoek naar (kosten)effectiviteit, haalbaarheid en bruikbaarheid van interventies
  • E-learnings
  • Kennismonitoring
  • Digitale monitoring van sociale media en/of het web