Cannabis

Cannabis (wiet) is de meest gebruikte drug in Nederland. Bijna een kwart van de volwassen bevolking heeft wel eens een joint gerookt. Vaak is het gebruik tijdelijk. Maar gebruik kan ook problematische vormen aannemen. Mensen die veel blowen, ervaren vaker geheugenverlies en angst- en paniekaanvallen.

Meer informatie

Marjan  Möhle

Stuur een bericht aan contactpersoon Marjan Möhle of bel +31 (0)30 - 2959(218)

Feiten en cijfers

Meer feiten en cijfers:

Nationale Drug Monitor

Niets missen over cannabis?

Meld u aan voor onze nieuwsflitsen en ontvang ongeveer 1x per twee weken de laatste inzichten rond drugs, alcohol, tabak en psychische gezondheid.

Nieuws

Zomersessies 2021; een zomer vol kennis
8 juli 2021 - Onder het motto ‘een zomer vol kennis’ organiseert het Trimbos-instituut ieder jaar zomersessies waarin professionals op..
Ouders over het gebruik van tabak, alcohol, cannabis en de e-sigaret door jongeren
9 december 2020 - Steeds meer kinderen groeien thuis rookvrij op. Ook zijn vergeleken met 2015 meer ouders zich bewust van de..

Meer nieuws over dit onderwerp

Blogs

‘Gereguleerde’ wiet gezonder dan gewone wiet?
18 september 2019 - Is het wietexperiment eigenlijk niet achterhaald? Dit past toch helemaal niet bij het huidige ‘gezondheid bevorderende’..
Alcohol en drugs op evenementen
11 juni 2019 - Nederland is een goed evenementenland. Het aanbod is groot en divers. Van meerdaagse popfestivals, techno party’s en..

Meer blogs over dit onderwerp

In de media

Minder psychoses door minder THC in cannabis
20 maart 2019, Drugsdeskundige Margriet van Laar beantwoordt vragen van Een Vandaag over de relatie tussen psychoses en THC in cannabis
Is het legaliseren van wiet een goed idee?
17 april 2018, NieuwLicht: Trimbos medewerker Raymond Niesink

Meer berichten over dit onderwerp