• Zoek
  • NL / EN

Drugs

Nationale Drug Monitor

De Nationale Drug Monitor (NDM) bundelt tal van monitors en onderzoeken over middelengebruik in de algemene bevolking en jeugd, drugsincidenten, cliënten in de verslavingszorg, de drugsmarkt, en alcohol- en drugsgerelateerde criminaliteit.

Jaarbericht Nationale Drugmonitor 2018

Drugsbeleid gemeenten

Voor een succesvol gemeentelijk drugsbeleid is het belangrijk een goed beeld te hebben van de lokale en regionale situatie. Met de Scanner Lokaal Drugsbeleid geven we inzicht in de lokale situatie. Benieuwd hoe we uw gemeente kunnen ondersteunen?

Drugsbeleid: advies voor gemeenten

Drugsmarkt & Incidenten

Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) verzamelt informatie over de drugsmarkt via een landelijk netwerk van testlocaties. Bij acuut gevaar voor de volksgezondheid kan het DIMS direct ingrijpen. De MDI - Monitor Drugsincidenten - houdt zicht op het aantal (ernstige) incidenten met bijvoorbeeld XTC, GHB of paddo's.

Monitoring drugsmarkt in Nederland: DIMS

Monitoring drugsincidenten in Nederland: MDI

Het Trimbos-instituut en drugs

De wereld van het drugsgebruik is dynamisch en verandert snel. Het Trimbos-instituut volgt deze ontwikkelingen via diverse monitoringsystemen en onderzoeken, en ontwikkelt, implementeert en verspreidt kennis en expertise over het drugsgebruik, -verslaving en -beleid. Door voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden willen wij bijdragen aan de preventie van drugsgebruik en het beperken van (gezondheids)schade.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar of bel +31 (0)30 - 2959(320)

Trimbos nieuws

IJslandse preventiemodel biedt kansen voor Nederland
18 maart 2019 - Een nieuwe factsheet geeft inzicht in het succes en de werkwijze van de IJslandse aanpak om alcohol-, tabak-, en..
Maak regels en afspraken over alcohol en drugs op evenementen
1 maart 2019 - Gebruik van alcohol en drugs vergroot de kans op veiligheids- en gezondheidsproblemen tijdens evenementen en festivals...

In de media

Minder psychoses door minder THC in cannabis
20 maart 2019, Drugsdeskundige Margriet van Laar beantwoordt vragen van Een Vandaag over de relatie tussen psychoses en THC in cannabis
Feit of Fictie: 'Elk weekend gebruiken 1 miljoen Nederlanders xtc'
19 februari 2019, Ferry Goossens, uitgaansdrugs-expert, vertelt bij Radio 1 dat in een weekend zo'n 25 duizend Nederlanders xtc gebruiken.

Drugs Infolijn

Heb je een vraag over je eigen drugsgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over een middel en/ of verslaving? Of zoek je informatie over cijfers en wetgeving? Je kunt ons anoniem je vraag stellen.

Meer over de drugsinfolijn

Drugsinfo.nl

Drugsinfo.nl is onze website voor het algemeen publiek. Op drugsinfo.nl vind je alles over de werking en de risico's van drugs. Ook feiten en cijfers over drugsgebruik vind je op deze website. En belangrijke tips voor het omgaan met mensen die drugs gebruiken.

Naar drugsinfo.nl