• Zoek
  • NL / EN

Drugs

Nationale Drug Monitor

De Nationale Drug Monitor (NDM) bundelt tal van monitors en onderzoeken over middelengebruik in de algemene bevolking en jeugd, drugsincidenten, cliënten in de verslavingszorg, de drugsmarkt, en alcohol- en drugsgerelateerde criminaliteit.

Jaarbericht Nationale Drugmonitor 2018

Drugsbeleid gemeenten

Voor een succesvol gemeentelijk drugsbeleid is het belangrijk een goed beeld te hebben van de lokale en regionale situatie. Met de Scanner Lokaal Drugsbeleid geven we inzicht in de lokale situatie. Benieuwd hoe we uw gemeente kunnen ondersteunen?

Drugsbeleid: advies voor gemeenten

Drugsmarkt & Incidenten

Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) verzamelt informatie over de drugsmarkt via een landelijk netwerk van testlocaties. Bij acuut gevaar voor de volksgezondheid kan het DIMS direct ingrijpen. De MDI - Monitor Drugsincidenten - houdt zicht op het aantal (ernstige) incidenten met bijvoorbeeld XTC, GHB of paddo's.

Monitoring drugsmarkt in Nederland: DIMS

Monitoring drugsincidenten in Nederland: MDI

Het Trimbos-instituut en drugs

De wereld van het drugsgebruik is dynamisch en verandert snel. Het Trimbos-instituut volgt deze ontwikkelingen via diverse monitoringsystemen en onderzoeken, en ontwikkelt, implementeert en verspreidt kennis en expertise over het drugsgebruik, -verslaving en -beleid. Door voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden willen wij bijdragen aan de preventie van drugsgebruik en het beperken van (gezondheids)schade.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar of bel +31 (0)30 - 2959(320)

Trimbos nieuws

Trimbos.nl vernieuwd, nieuws-app stopt
14 februari 2019 - De website van het Trimbos-instituut is vernieuwd. De nieuws-app stopt. Met de nieuwsbrief blijft het mogelijk om op de..
Highlights Nationale Drug Monitor 2018
14 februari 2019 - Ecstasy is de populairste uitgaansdrug onder jongvolwassenen. Alcohol en tabak veroorzaken de meeste sterfgevallen als..

In de media

Feit of Fictie: 'Elk weekend gebruiken 1 miljoen Nederlanders xtc'
19 februari 2019, Ferry Goossens, uitgaansdrugs-expert, vertelt bij Radio 1 dat in een weekend zo'n 25 duizend Nederlanders xtc gebruiken.
Esther Croes (Trimbos Instituut) over Nationale Drugs Monitor
15 februari 2019, Waarom worden xtc en wiet steeds sterker? Esther Croes reageert op vragen van Radio 1 over de Nationale Drug Monitor

Drugs Infolijn

Heb je een vraag over je eigen drugsgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over een middel en/ of verslaving? Of zoek je informatie over cijfers en wetgeving? Je kunt ons anoniem je vraag stellen.

Meer over de drugsinfolijn

Drugsinfo.nl

Drugsinfo.nl is onze website voor het algemeen publiek. Op drugsinfo.nl vind je alles over de werking en de risico's van drugs. Ook feiten en cijfers over drugsgebruik vind je op deze website. En belangrijke tips voor het omgaan met mensen die drugs gebruiken.

Naar drugsinfo.nl