Met voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden willen wij bijdragen aan de preventie van drugsgebruik en het beperken van (gezondheids)schade.
Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.
Monitoring, feiten en cijfers
Informatie per middel
Beleid, preventie en voorlichting
Relevante dossiers
Nieuws

Vier op de tien cocaïnegebruikers willen minder gebruiken
9 maart 2021 - ..

Nieuwe cijfers uitgaan en middelengebruik tijdens coronapandemie
9 maart 2021 - ..
Drugstrends in uw mailbox
Ontvang ongeveer 1x per twee weken de laatste ontwikkelingen, publicaties en trainingen rond middelengebruik en psychische gezondheid in uw mailbox.
Blogs
- Lachgasproblematiek los je niet op met een postercampagne
- 26 oktober 2020 - Zet meer in op voorlichting en campagnes, hoort collega Laura Nijkamp regelmatig als het gaat om de aanpak van..
- Een (gemeentelijke) aanpak specifiek voor GHB-problematiek, is dat nodig?
- 18 februari 2020 - Het korte antwoord? Ja. De toelichting hierop? Die kunt u vinden in deze blog...
In de media
- Wiet-experiment risico voor onze jongeren?
- 15 december 2019, Collega Margriet van der Laar reageert in KRO De Monitor: “Eén van de risico’s van het experiment zou kunnen zijn dat jongeren denken ’De overheid staat de teelt toe, het is dus niet schadelijk. We kunnen het veilig gebruiken.' […] Het is wat we ook zien in de VS.” [12.06-13.05min.]
- Zorg over drugsgebruik op festivals
- 17 oktober 2019, Collega Esther Croes en Staatssecretaris Volksgezondheid Paul Blokhuis spreken hun zorgen uit over drugsgebruik op festival met oog op het aankomende Amsterdam Dance Event (ADE). [14:40 tot 15:35 min.]
Trainingen en activiteiten
Focal Point EMCDDA
Het Trimbos-instituut rapporteert samen met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum in opdracht van de ministeries van VWS en Justitie & Veiligheid aan het EMCDDA. Het Trimbos-instituut is een van de 28 Focal Points in de EU-lidstaten. Deze gegevens zijn de basis voor de diverse rapportages van het EMCDDA.
Meer over het Focal Point
Drugsinfo lijn én site
Heb je een vraag over je eigen drugsgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over een middel en/ of verslaving? Of zoek je informatie over cijfers en wetgeving? Je kunt ons anoniem je vraag stellen (Drugs Infolijn 0900-1995/€0,10 per minuut) of via Drugsinfo.nl zelf zoeken naar info over de werking en de risico's van drugs. Ook feiten en cijfers over drugsgebruik vind je hier.