De wereld van het drugsgebruik is dynamisch en verandert snel. We volgen deze ontwikkelingen via diverse monitoringsystemen en onderzoeken en ontwikkelen, implementeren en verspreiden kennis en expertise over het drugsgebruik, -verslaving en -beleid.

Met voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden willen wij bijdragen aan de preventie van drugsgebruik en het beperken van (gezondheids)schade.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar of bel +31 (0)30 - 2959(320)

Blogs

De keerzijde van afschrikkende voorlichting over drugs op school
13 september 2021 - ..
Preventie op z'n IJslands: basketballen in plaats van bier drinken
23 augustus 2021 - Zes gemeenten maakten de afgelopen jaren kennis met een revolutionaire manier om te voorkomen dat jongeren gaan roken,..

Meer blogs over dit onderwerp

In de media

Wiet-experiment risico voor onze jongeren?
15 december 2019, Collega Margriet van der Laar reageert in KRO De Monitor: “Eén van de risico’s van het experiment zou kunnen zijn dat jongeren denken ’De overheid staat de teelt toe, het is dus niet schadelijk. We kunnen het veilig gebruiken.' […] Het is wat we ook zien in de VS.” [12.06-13.05min.]
Zorg over drugsgebruik op festivals
17 oktober 2019, Collega Esther Croes en Staatssecretaris Volksgezondheid Paul Blokhuis spreken hun zorgen uit over drugsgebruik op festival met oog op het aankomende Amsterdam Dance Event (ADE). [14:40 tot 15:35 min.]

Meer berichten over dit onderwerp

Focal Point EMCDDA

Het Trimbos-instituut rapporteert samen met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum in opdracht van de ministeries van VWS en Justitie & Veiligheid aan het EMCDDA. Het Trimbos-instituut is een van de 28 Focal Points in de EU-lidstaten. Deze gegevens zijn de basis voor de diverse rapportages van het EMCDDA.

Meer over het Focal Point

 

 

Drugsinfo lijn én site

Heb je een vraag over je eigen drugsgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over een middel en/ of verslaving? Of zoek je informatie over cijfers en wetgeving? Je kunt ons anoniem je vraag stellen (Drugs Infolijn 0900-1995/€0,10 per minuut) of via Drugsinfo.nl zelf zoeken naar info over de werking en de risico's van drugs. Ook feiten en cijfers over drugsgebruik vind je hier.

Naar drugsinfo.nl