De wereld van het drugsgebruik is dynamisch en verandert snel. We volgen deze ontwikkelingen via diverse monitoringsystemen en onderzoeken en ontwikkelen, implementeren en verspreiden kennis en expertise over het drugsgebruik, -verslaving en -beleid.

Met voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden willen wij bijdragen aan de preventie van drugsgebruik en het beperken van (gezondheids)schade.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Margriet van Laar

Stuur een bericht aan contactpersoon Margriet van Laar of bel +31 (0)30 - 2959(320)

Blogs

Is er sprake van ‘normalisering’ van drugsgebruik?
28 augustus 2019 - Is er sprake van ‘normalisering’ van drugsgebruik? Deze vraag krijgen we regelmatig van journalisten. Drugsdeskundige..
‘Van IJslandse aanpak naar eilandse aanpak’
11 juli 2019 - De eerste stappen van gemeente Texel met het IJslandse preventiemodel. Vivianne Neeteson Lemkes, beleidsadviseur bij de..

Meer blogs over dit onderwerp

In de media

Twee jonge twintigers uit Twente verlamd door lachgas
23 augustus 2019, Drugsdeskundige Leonie Kamps reageert op het feit dat twee 20-ers een dwarslaesie opliepen na gebruik van lachgas.
Dagenlang onder invloed: wanneer mag je weer rijden na drugsgebruik?
1 augustus 2019, Drugsdeskundige Eva Ehrlich vertelt hoe lang je moet wachten na drugsgebruik voor je weer mag rijden.

Meer berichten over dit onderwerp

Focal Point EMCDDA

Het Trimbos-instituut rapporteert samen met het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum in opdracht van de ministeries van VWS en Justitie & Veiligheid aan het EMCDDA. Het Trimbos-instituut is een van de 28 Focal Points in de EU-lidstaten. Deze gegevens zijn de basis voor de diverse rapportages van het EMCDDA.

Meer over het Focal Point

 

 

Drugsinfo lijn én site

Heb je een vraag over je eigen drugsgebruik of dat van een ander? Wil je meer informatie over een middel en/ of verslaving? Of zoek je informatie over cijfers en wetgeving? Je kunt ons anoniem je vraag stellen (Drugs Infolijn 0900-1995/€0,10 per minuut) of via Drugsinfo.nl zelf zoeken naar info over de werking en de risico's van drugs. Ook feiten en cijfers over drugsgebruik vind je hier.

Naar drugsinfo.nl