Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit op het werk

Wij helpen uw organisatie bij het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. Met evidence-based beleid, oog voor uw organisatie én personeel en onze passie voor een vitale werkomgeving.

featured_image
Maddy Blokland
Adviseur alcohol, drugs, medicijnen en werk
Bel: +31 (0)30 - 2959(355)
Toon telefoonnummer +31 (0)30 - 2959(355)

Wat maakt het Trimbos-instituut uniek?

Het Trimbos-instituut is hét kennisinstituut op het gebied van alcohol, tabak, drugs en mentale gezondheid. Wij helpen uw organisatie bij het ontwikkelen van een effectieve aanpak op maat die écht bijdraagt aan een (mentaal) gezonde en veilige werkomgeving. Wij kijken naar de kansen en uitdagingen voor uw organisatie en houden rekening met uw personeelsopbouw.

Kennis

Wij hebben alle kennis en expertise in huis over alcohol, tabak, drugs en mentale gezondheid.

Effectieve aanpak

Onze mensen weten welke oplossingen in de praktijk wel of niet werken.

Maatwerk

We kijken goed naar uw organisatie en vraagstuk en begeleiden u van begin tot eind.

Toen we geconfronteerd werden met een ernstig incident waar alcohol en drugs een rol in speelden, waren we erg blij met ons ADM-beleid. Het biedt handvatten voor hoe je moet handelen. Maar niet minder belangrijk is dat je bij het opstellen van het beleid, dit soort situaties al eerder met elkaar hebt besproken en bediscussieerd.

Onze expertise

Alcohol-, drugs-, medicijnbeleid

Wij weten als geen ander hoe we een beleid voor alcohol-, drugs-, en medicijngebruik afstemmen op uw organisatie en medewerkers. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk kennis en oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben.

Lees verder  >

Beleid rookvrije werkomgeving

Wij helpen u bij het opstellen van een rookvrijbeleid dat gericht is op preventie, stoppen-met-rokenhulp en een rookvrije omgeving. Samen werken we aan een beleid dat past bij uw organisatie en direct bijdraagt aan een positief werkklimaat.

Lees verder  >

Mentaal gezondheidsbeleid

U wilt dat uw werknemers mentaal gezond op het werk verschijnen. Gelukkige en vitale medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Een uitdaging, want uw mensen moeten vandaag de dag langer doorwerken en in veel gevallen is sprake van een hoge werkdruk.

Lees verder  >

Hoe kunnen we u helpen?

Advies op maat

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen of het maken van een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op >

Kennis en producten

Op onze website vindt u veel informatie die kan bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving. Heeft u advies of ondersteuning nodig bij het gebruik, dan kijken we graag met u naar de mogelijkheden.

Direct naar

Vitaal Bedrijf

Het Trimbos-instituut is partner van Vitaal Bedrijf, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Doe de gratis vitaliteitsscan en breng in 10 minuten de vitaliteit van je bedrijf in kaart.

Doe de scan >

Actueel