Onze diensten

We ondersteunen bedrijven en organisaties met onderzoek en bij implementatie, economische evaluatie en kwaliteitsborging.

Dat doen we voor grote en kleine opdrachtgevers, zoals scholen, werkgevers, ggz-instellingen, gemeenten en het Rijk. 

Onderzoek

evidence based, onderzoek, vergrootglas

Met verschillende monitorstudies geven we inzicht in de mentale gezondheid van Nederland en het gebruik van alcohol, drugs en tabak. Voorbeelden zijn:

Daarnaast voeren we tal van onderzoeken uit naar middelengebruik en mentale gezondheid. Vaak ook in samenwerking met andere (internationale) instellingen en organisaties. Zoals de ALAMA Nightlife Study, waarmee we het Europese uitgaansgedrag en drugsgebruik tijdens uitgaan in kaart brengen. En EXPLORE waarmee we inzicht geven in middelengebruik onder kwetsbare jongeren, bijvoorbeeld in de jeugdzorg.

Implementatie

Met interventies, (bijdragen aan) campagnes, lesmateriaal en trainingen maken we onze kennis relevant en bruikbaar voor de dagelijkse praktijk. Ook doet ons Centrum voor Implementatie onderzoek naar implementatievraagstukken en geeft het daar advies over.

Lees verder

Economische evaluatie

De zorg wordt duurder, zorgvragen complexer. Ons programma voor Epidemiologie en Economische Evaluatie onderzoek naar en adviseert over doelmatigheid in de zorg. Bijvoorbeeld met behulp van machine learning. Zo dragen we bij aan:

  • de juiste en toegankelijke zorg voor cliënten
  • passende en kwalitieve zorg binnen instellingen
  • betaalbare en duurzame zorg voor financiers en verzekeraars

Lees verder

Kwaliteitsstandaarden

Met richtlijnen, zorstandaarden en zorgpaden zorgen we dat wetenschappelijke kennis bijdraagt aan betere zorg. Ons Centrum voor Kwaliteitsstandaarden ontwikkelt richtlijnen en ondersteunt organisaties bij de implementatie van richtlijnen en zorgstandaarden. 

Voor de GGZ en de Jeugdzorg zijn verschillende richtlijnen en kwaliteitsstandaarden beschikbaar.

Lees verder

Beleidsadvies

beleid, advies, beleidsadvies

Gemeenten

We adviseren gemeenten over

Werkgevers

We adviseren werkgevers over alcohol-, drugs- en medicijnbeleid (ADM-beleid), rookbeleid en mentaal gezondheidsbeleid. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen

Organisaties

We adviseren bedrijven en zorgorganisaties over onderwerpen die te maken hebben met middelengebruik en mentale gezondheid, zoals:

Vrijblijvend bespreken wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op.