Keuzebaas: lespakket praktijkonderwijs | 5 december 2024

20,66 excl. btw 4,34 25,00 incl. btw

Leer docenten van het praktijkonderwijs te werken met het lespakket ‘Keuzebaas’.

Wat leert u?

  • Inhoud van het lespakket (werkboekje leerlingen, filmpjes, docentenomgeving en kwartetspel
  • Uitvoering van de docententraining ‘Keuzebaas’
  • Inzet van interactieve werkvormen en leermaterialen

Samenvatting

‘Keuzebaas’ is een lespakket voor leerlingen van praktijkonderwijs uit leerjaar 1 en leerjaar 2. Het is een lespakket voor doeners. Het bestaat uit een lessenserie van vier lessen voor leerjaar 1 en vier lessen die zijn ontwikkeld voor leerjaar 2. De lessen bevatten verschillende interactieve werkvormen waarmee leerlingen bewust worden gemaakt van de risico’s van roken en alcohol drinken (leerjaar 1 en 2) en het gebruik van wiet en lachgas (leerjaar 2). Daarnaast wordt op verschillende manieren inzichtelijk gemaakt dat middelengebruik op jonge leeftijd niet normaal is en wordt er geoefend met het maken van gezonde keuzes.

Docenten die met ‘Keuzebaas’ willen werken, worden hierin getraind door preventiewerkers van GGD’en of instellingen voor verslavingszorg in hun regio.

In de training ‘Keuzebaas voor preventiewerkers’ leert u als preventiewerker alles wat u nodig heeft om docenten te trainen in het geven van de lessen.

Het opleidingsaanbod van Helder op School voor preventiewerkers bestaat uit verschillende onderdelen:

*Als u de ‘Basismodule Trainingsvaardigheden’ of vóór 1 maart 2022 een Train-de-Trainer bij Helder op School hebt gevolgd kunt u deelnemen aan de online modules per lespakket. Heeft u bij beide vragen bij de aanmelding nee geantwoord, volg dan eerst basismodule trainersvaardigheden

Meer informatie

 

Evenementdetails

Datum: 5 december 2024

Starttijd: 10:00 CEST

Eindtijd: 12:00 CEST

Locatie: online via MS Teams

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Op voorraad