In Charge | 12 december 2024

20,66 excl. btw 4,34 25,00 incl. btw

Leer docenten te werken met het lespakket ‘In Charge’ – het lespakket met een leefstijlbrede aanpak voor leerlingen vanaf 16 jaar in het voorgezet onderwijs en het MBO.

Wat leert u?

  • Inhoud van het lespakket (kennisoverdracht, opdrachten en gesprekken)
  • Uitvoering van de docententraining ‘In Charge’
  • Inzet van werkvormen en leermiddelen (o.a. werkbladen en filmpjes)

Samenvatting

‘In Charge’ is een lespakket voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en studenten in de eerste twee leerjaren van het mbo. Tijdens de lessen leren de leerlingen en studenten hun zelfcontrole te vergroten om verleidingen beter te kunnen weerstaan. Verleidingen die invloed hebben op hoe ze zich voelen en presteren op korte termijn en wat ze kunnen bereiken op langere termijn. Bijzonder aan deze lessenserie is dat de aanpak leefstijl breed is, dus zowel effect heeft op het gebruik van middelen (alcohol, tabak, drugs) als gamen en overmatig eten, snacken etc..

Docenten die op hun school met dit lespakket willen gaan werken, worden hierin getraind door preventiewerkers van GGD’en of instellingen voor verslavingszorg in hun regio.

In deze training leert u als preventiewerker alles wat u nodig heeft om docenten te trainen in het geven van de lessen.

‘In Charge’ is onderdeel van Helder op School, al meer dan 30 jaar hét preventieprogramma op het gebied van roken, alcohol, drugs en overmatig gamen voor het onderwijs.

Het opleidingsaanbod van Helder op School voor preventiewerkers bestaat uit verschillende onderdelen:

*Als u de ‘Basismodule Trainingsvaardigheden’ of vóór 1 maart 2022 een Train-de-Trainer bij Helder op School hebt gevolgd kunt u deelnemen aan de online modules per lespakket. Heeft u bij beide vragen bij de aanmelding nee geantwoord, volg dan eerst basismodule trainersvaardigheden

Meer informatie

 

Evenementdetails

Datum: 12 december 2024

Starttijd: 13:45 CEST

Eindtijd: 16:30 CEST

Locatie: online via MS Teams

Telefoon: 030-2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Slechts 10 resterend op voorraad