Happyles: depressiepreventie bij jongeren

20 06 2024
Trainingen
09:30 - 15:30 • Online (Microsoft Teams)

Happyles-training | 20 juni 2024

Werkt u in de jeugdhulpverlening bij een zorg-, welzijns- of behandelorganisatie (denk aan: preventie jeugd ggz, schoolmaatschappelijk werk, jeugdverpleegkundige, jongerenwerker, jeugdhulp)? En wilt u werken aan de bevordering van welbevinden en g...

Lees meer >

Happyles is een klassikale interventie ter bevordering van welbevinden en geluk, en ter preventie van depressieklachten bij jongeren.

Happyles bestaat uit vier lessen en een individueel gesprek. Door de lessen krijgen jongeren inzicht in factoren die van invloed zijn op het geluksgevoel en krijgen ze tips om meer grip op hun leven te krijgen. De jongeren vullen een vragenlijst (Happylestest) in met vragen over hun welbevinden en mogelijk aanwezige somberheidsgevoelens. Na de lessen voert de trainer op basis van de test een individueel gesprek met elke leerling. De trainer verwijst indien nodig door.

Happyles is in 2020 opnieuw erkend als ‘goed onderbouwde interventie’ bij het Loket Gezond Leven van het RIVM. De interventie is oorspronkelijk ontwikkeld voor vmbo en mbo, maar sluit ook goed aan bij havo- en vwo-leerlingen.

Meer informatie voor...

Speciaal opgeleide trainers

Happyles wordt gegeven door speciaal daartoe opgeleide trainers. Deze zijn werkzaam bij een lokale organisatie in de gemeente of regio van de school, bijvoorbeeld (jeugd-)GGZ, GGD of JGZ. Dit noemen we de uitvoeringsorganisatie. Het Trimbos-instituut verzorgt de eendaagse trainerscursus, zodat de trainers de lessen kunnen verzorgen op scholen.

Neem contact op over Happyles

Contact Happyles

  • Uw gegevens

  • Verzenden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.