NIX18 tools voor (sport)verenigingen

nix18voorprofs logo nix18

Verenigingen en sportclubs zijn bij uitstek een plek waar jongeren samen komen. Een essentiële omgeving dus om aandacht te hebben voor de norm 'niet drinken en roken tot 18 jaar'. Op deze pagina zijn tools voor (sport)verenigingen te vinden.

Verantwoord alcoholbeleid in sportkantines

In de Infosheet Verantwoord alcoholbeleid in sportkantines heeft het Expertisecentrum Alcohol tips en voorbeelden op een rij gezet hoe u aan de slag kunt gaan met een verantwoord alcoholbeleid in sportkantines. Op de website van het Expertisecentrum Alcohol vind u tevens dossier Alcohol en sport. In dit dossier wordt de relatie tussen alcohol(gebruik) en sport besproken, de wetten en afspraken over alcoholreclame en alcoholbeelden in de sport.

Product image

Infosheet Verantwoord alcoholbeleid in sportkantines

Hoe ga je hiermee aan de slag ... Bekijk dit product

Wel zo sportief

Sport is het leukst als iedereen sportief is. Binnen de lijnen van het veld, maar ook in de kantine. Nog steeds kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 alcohol krijgen in de sportkantine. Tijd voor verandering. Laten we de lijnen van het veld doortrekken naar de kantine en sportief gedrag meenemen. Laten we ons committeren aan de afspraak van NIX. Wel zo sportief. Gebruik de kleurrijke NIX18 materialen om te laten zien dat jullie een club van NIX zijn. Zo weten sporters, ouders, bezoekers en barvrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.

Aanpak voor carnavalsoptochten

De Gemeente Nuth heeft met Mondriaan Preventie een verbeterde aanpak voor de carnavalsoptochten ontwikkeld. Inclusief plan van aanpak, voorwaarden voor een carnavalsoptocht, tips voor verenigingen om te bespreken met deelnemers aan de optocht en informatie van de gemeente.

nix18voorprofs logo nix18