NIXzonderID materialen

nix18voorprofs logo nix18

Met de slogan 'Hoe show jij je ID?' sporen we jongeren aan om hun ID spontaan te laten zien. Ieder jaar wordt een actieperiode georganiseerd. Landelijk wordt de actie ondersteunt door materialen die u lokaal kunt inzetten.

Actieperiode: 11 t/m 30 september 2023

De NIXzonderID actie vond dit jaar plaats van 11 t/m 30 september 2023. Verstrekkers van alcohol en tabak werden via brancheorganisaties geattendeerd en opgeroepen om NIXzonderID materiaal te bestellen en tijdens de actieperiode te gebruiken op hun verkoopplek. Tijdens de actieperiode waren twee leeftijdscheckers gratis beschikbaar.

Leeftijdscheckers

ScanID app

De ScanID app maakt van je telefoon een leeftijdschecker. Het is nu mogelijk om de app (vóór 1 sept 2024) gratis proberen tijdens evenementen. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een mail naar NIX18voorprofs@trimbos.nl en geef aan waarvoor en wanneer je de app wil gebruiken. Je ontvangt dan een code om de app te installeren op je telefoon. Het gebruik gaan we evalueren middels een vragenlijst. Voor deze actie is een flyer beschikbaar die je kan achterlaten op locatie of digitaal versturen. Daarnaast kan de poster of sticker helpen bij de implementatie van de app. Via de mail kun je laten weten of je hardcopy exemplaren wil ontvangen, de printversie van de flyer en poster vind je hier.

Papieren leeftijdschecker van NIX

De papieren leeftijdschecker van NIX is nog steeds beschikbaar (en bruikbaar tot en met 2029). Tijdens de actieperiode wordt de checker gratis aangeboden in de webwinkel. De kalender is gemaakt met het oog op een ‘natte’ baromgeving en voorzien van tips voor de leeftijdscheck.

Product image

Leeftijdschecker van NIX

Heeft de koper de juiste leeft... Bekijk dit product

Algemene materialen

Hoe show jij je ID?

Met het materiaal ‘Hoe show jij je ID?’ worden jongeren gemotiveerd om spontaan hun ID kaart te showen. Fijn, want dan hoeven kassamedewerkers in de supermarkt en horecapersoneel er niet naar te vragen. Het materiaal bestaat uit posters, stickers en tentkaarten. De posters kunnen op een prominente plek worden opgehangen. De stickers zijn bedoeld om bijvoorbeeld op kassa of bar te plakken. Hier kunnen jongeren hun ID op leggen. De tentkaart met uitklappodium werkt perfect op een tafeltje in de horeca. Ook hier kunnen jongeren hun ID kaart showen.

Materiaal

Beeld van een meisje met de tekst 'Hoe oud denk je dat ik ben?'

beeldmateriaal

Beeld van een jongen met de tekst 'Hoe oud denk je dat ik ben?'

beeldmateriaal

Diverse NIXzonderID logo's in verschillende formaten.

logo's

Print je eigen poster. Ook beschikbaar in Engels en Duits.

Posters

'De quiz van NIXzonderID' kan afgespeeld worden op beeldschermen.

video

Diverse NIXzonderID artikelen

Webshop

E-learning

Soms moet je nee verkopen

In deze online training van het CBL worden acht spelregels voor de verkoop van alcohol en tabak uitgelegd waaraan een kassamedewerker zich moet houden.

e-learning

Sociale media materiaal

Teksten voor Facebook, Twitter en andere sociale media kanalen.

Voorbeeldteksten

Een instructie hoe u bijvoorbeeld Instagram Stories of een poll plaatst.

handleiding

PR & Communicatie materiaal

Voorbeeldartikel voor personeelsbladen van supermarkten.

Personeelsblad

Artikel om NIXzonderID in huis-aan-huisbladen te promoten.

huis-aan-huisblad

Voorbeeld persbericht waarmee u lokaal aandacht kan vragen voor de NIXzonderID actie.

Persbericht

Voorbeeldtekst aan waarmee u op websites de NIXzonderID actie kunt promoten.

webtekst

Breng de supermarkten, horeca en sportverenigingen op de hoogte van de actie en vraag hen om mee te doen.

brief

NIXzonderID in onze webshop:

Ben je barvrijwilliger tijdens een dorpsfeest of in verenigingsverband? En hoe vraag je dan een bekende om zich te legitimeren? Wij weten hoe lastig dit kan zijn. Daarom zijn er gadgets ontwikkeld met verschillende slogans die behulpzaam kunnen zijn in deze situaties. Met deze gadgets wordt het voor barvrijwilligers makkelijker (en leuker) om te vragen naar de ID’s van hun gasten. Klik hier om de NIXzonderID materialen (onderzetters, buttons, polsbandjes, strijkemblemen, barmatjes en posters) te bekijken en te bestellen

nix18voorprofs logo nix18