NIX18 voor professionals

nix18voorprofs logo nix18

Met de NIX18 campagne wil het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de norm versterken dat het gewoon is om tot je 18de niet te drinken en niet te roken. Deze website biedt informatie voor gemeenten, GGD'en, verslavingszorg en andere professionals die in hun regio willen bijdragen aan de NIX18 campagne.

Bekijk hier de NIX18-stream

Op 8 december organiseerden we de NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag. Hieronder is de livestream terug te kijken.

Over NIX18

NIX18 richt zich vooral op het bereiken van de omgeving van jongeren en in tweede instantie op jongeren zelf. Per setting/doelgroep zijn er verschillende middelen beschikbaar. Ook is er speciale aandacht voor zogenaamde risicovolle momenten, waarop de blootstelling aan alcohol en tabak aan jongeren hoger is dan normaal. Zoals carnaval, kermissen of Oud & Nieuw.

Op deze website treft u onder andere toolkits aan die u kunt gebruiken bij het lokaal aansluiten bij de NIX18 campagne. En goede voorbeelden uit andere regio's die ter inspiratie kunnen dienen. Op verzoek kunnen wij een advies-op-maat geven om lokaal de aansluiting bij de campagne te bevorderen en/of het bereik te vergroten.

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de 'NIX18voorprofs' nieuwsbrief (max 6x per jaar) zodat u op de hoogte bent van het laatste NIX18 nieuws.

> Nieuwsbrief archief

Uitgelicht

NIX18 = Niet voor niks

Dát is de boodschap van de landelijke NIX18 campagne. Via verschillende massa mediale kanalen wordt aandacht gevraagd voor de schadelijke gevolgen van alcoholgebruik door jongeren.

Posters carnaval

Samen met Vincent van Gogh verslavingspreventie zijn er twee posters ontwikkeld om in te zetten tijdens Carnaval ofwel ‘Vastelaovend’.

NIX18 gadgets

Deurstickers, sleutelhangers, pennen, ansichtkaarten en meer NIX gadgets.

Feiten & cijfers

Product image

Alcohol - een aantal feiten op een rij

InfosheetBekijk dit product
Product image

Alcohol en de hersenontwikkeling van jongeren

Bekijk dit product
Product image

Peilstationsonderzoek ouders

Ouders over het gebruik van ta...Bekijk dit product
Product image

Hoe denken scholieren over de schadelijkheid van roken en alcohol?

Bekijk dit product
Product image

Opvoedstrategieën en opvattingen van ouders over roken en alcoholgebruik van hun kinderen

Welke rol speelt de leeftijd v...Bekijk dit product

Presentaties over recente cijfers

Een viertal PPT presentaties over trends en cijfers over roken en drinken onder jongeren.

Toolkit

De NIX18voorprofs toolkit bevat verschillende materialen om regionaal in te zetten en op die manier bij te dragen aan de NIX18 campagne. Denk bijvoorbeeld aan posters, video's, factsheets, stickers en diverse NIX18 gadgets. Maar ook tools voor sociale media om de campagne online onder de aandacht te brengen en het NIX18 logo in verschillende bestandsformaten om zelf materiaal te ontwikkelen.

Meer informatie

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van de materialen en informatie op deze website? Mail ons via NIX18voorprofs@trimbos.nl.

nix18voorprofs logo nix18