Happyles: depressiepreventie bij jongeren

Happyles is een klassikaal aanbod ter bevordering van welbevinden en geluk, en ter preventie van depressieklachten bij jongeren.

24012023
Trainingen
09:30 - 15:30 • Online (Microsoft Teams)

Happyles-training

Werkt u in de jeugdhulpverlening bij een zorg-, welzijns- of behandelorganisatie (denk aan: preventie jeugd ggz, schoolmaatschappelijk werk, jeugdverpleegkundige, jongerenwerker, jeugdhulp)? En wilt u werken aan de bevordering van welbevinden en g...

Lees meer >

Happyles bestaat uit vier lessen en een individueel gesprek. Door de lessen krijgen jongeren inzicht in factoren die van invloed zijn op het geluksgevoel en krijgen ze tips om meer grip op hun leven te krijgen. De jongeren vullen een vragenlijst (Happylestest) in met vragen over hun welbevinden en mogelijk aanwezige somberheidsgevoelens. Na de lessen voert de trainer op basis van de test een individueel gesprek met elke leerling. De trainer verwijst indien nodig door.

Happyles is hererkend als ‘goed onderbouwde interventie’ bij het Loket Gezond Leven van het RIVM. De interventie is oorspronkelijk ontwikkeld voor vmbo en mbo, maar sluit ook goed aan bij havo- en vwo-leerlingen.

Zo werkt Happyles

Meer informatie voor:

Happyles wordt gegeven door speciaal daartoe opgeleide trainers. Deze zijn werkzaam bij een lokale organisatie in de gemeente of regio van de school, bijvoorbeeld GGZ, GGD, JGZ, SMW of CJG. Dit noemen we de uitvoeringsorganisatie. Het Trimbos-instituut verzorgt de eendaagse trainerscursus, zodat zij de Happyles-lessen kunnen verzorgen op scholen.

Gezocht: deelnemers voor het effectiviteitsonderzoek naar Happyles
Trimbos-instituut voert in het schooljaar 2023-2024 een groot effectiviteitsonderzoek uit in de onderbouw van het vmbo (mavo). Wij zijn op zoek naar scholen, uitvoeringsorganisaties (o.a. GGZ/GGD/JGZ/SMW/CJG) en belangstellende gemeenten die ons hierbij willen helpen. Profiteer nu van het lagere instaptarief voor het schooljaar 2023-2024 door mee te doen aan het onderzoek.
Doe mee

Neem contact met ons op

Contact Happyles

  • Uw gegevens

  • Verzenden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.