Train de trainer Frisse Start

Speciaal voor de brugklas van het voortgezet onderwijs is Frisse Start ontwikkeld. Dit lesprogramma sluit aan bij de overgang die leerlingen maken van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Uitgangspunten zijn daarbij het stellen van de juiste sociale norm (de meeste leerlingen roken, drinken en blowen niet) en het leren keuzes maken. Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals getraind voor de uitvoering van de docenteninstructie.

Frisse Start bestaat uit een werkboek voor leerlingen en een handleiding voor docenten. Het werkboek bevat 4 lessen die elk in een lesuur kunnen worden gegeven. Voor de ouders is een ouderbrief en een ouderavond beschikbaar. Docenten die gebruik willen maken van het lesmateriaal worden getraind door speciaal opgeleide preventiewerkers van de lokale instelling voor verslavingszorg of de GGD.

Tijdens deze train de trainer bijeenkomst worden preventieprofessionals getraind voor de uitvoering van deze docenteninstructie.

Preventieprofessionals met trainingservaring. 

Na het volgen van deze train de trainer kunt u docenten of mentoren gaan trainen die met Frisse Start willen gaan werken in hun brugklas.

Duur
4 uur (12.00 – 16.00 uur)
Trainer
Susanne Weingart, sweingart@trimbos.nl
Kosten
€ 45,00
Datum
maandag 09 september 2019
 
Inschrijven

Meer trainingen