NKOP najaarswebinars

Vergroot uw kennis over het werken met ouderen door deel te nemen aan de gratis najaarswebinars van het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie.

NKOP award

Gea van Dijk heeft de NKOP Award 2021 gewonnen.

> Bekijk de video van de uitreiking.

Terugkijken NKOP webinars 2021

Diverse sprekers hebben tijdens de webinars hun kennis uitgewisseld en inspirerende ervaringen gedeeld rondom uiteenlopende thema’s in de ouderenpsychiatrie.

Ook is er aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis in het verpleeghuis. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de sociale isolatie voor bewoners met een psychiatrische beeld? En wat is de invloed op probleemgedrag?

We streefden naar een combinatie en afwisseling van sprekers uit de vvt- en ggz-sector en hebben geprobeerd in iedere webinar aandacht te hebben voor zowel de wetenschap als de praktijk.

NKOP webinar 1: Slaap- en waakproblematiek in de GGZ en chronische psychiatrische verpleeghuiszorg

7 oktober 2021 - Met: Julia van der Berg (Parnassia), Saskia van Liempt (Parnassia), Loes van Dusseldorp (Atlant), Alice Klopman (Atlant), Manon van Kampen (Atlant) en Muriël Beernink (Atlant)

> Download de presentatie

NKOP webinar 2: Alcoholgebruik bij ouderen

14 oktober 2021 - Met: Dick van Etten (Jellinek)

> Download de presentatie

> Download de Thiamine beslisboom

Wegens privacy-redenen is de opname van deze webinar gestopt op het moment wanneer er een film afgespeeld werd. Voor eventuele interesse of vragen mag u contact opnemen met Dick van Etten (Dick.van.etten@jellinek.nl).

Interessante links:

NKOP webinar 3: Muziektherapie en muziekagogie in de chronisch psychiatrische verpleeghuiszorg

28 oktober 2021 - Met: Carlijn van der Eng (Atlant) en Susanne Tavares Mauricio (Atlant)

Tijdens dit webinar krijg je een beeld van de overwegingen die meespelen bij het inzetten van een muziektherapeut of muziekagoog, hoe de behandeling of begeleiding er vervolgens uitziet en wat de meerwaarde is van deze ‘Stepped Care’ benadering voor onze bewoners.

> Download de presentatie

NKOP-webinar 4: Met elkaar weten we veel meer! & Onderzoek doen? Dat kan ik ook!

18 november 2021 - Met: Gea van Dijk o.a. in gesprek met Ellie Boersma-Feenstra en Aly Ferwerda

> Download de presentatie

NKOP-webinar 5: Neurostimulatie: een nieuwe wereld vol mogelijkheden van behandeling

25 november 2021 - Met: Jeroen Hollestelle, Eric van Exel en Milou van Paridon

> Download de presentatie

NKOP Award 2021

“Gea is een enorm gedreven en deskundige professional die het beste uit mensen kan halen" aldus Christian Klijs, Coördinator NKOP. "Haar vermogen tot - en het enthousiasme in - het verbinden van de wetenschap, de praktijk en opleiden is groot en duidelijk zichtbaar in alles wat zij doet".

Gea van Dijk is namens Noorderbreedte al geruime tijd aangesloten bij het NKOP. Daar zet ze haar kennis en vaardigheden in bij de ontwikkeling van het kenniscentrum Gerontopsychiatrie. En ze stimuleert ook landelijk het doen van onderzoek door zorgmedewerkers. Deze award komt Gea meer dan toe!

NKOP award 2020