NKOP najaarswebinars

Dit najaar organiseerde het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) een viertal webinars rondom spraakmakende thema’s in de ouderenpsychiatrie.

Vanwege de corona-uitbraak waren de webinars de vervanging van het fysieke NKOP-symposium, dat normaal gesproken één keer per jaar georganiseerd wordt.

NKOP award

De NKOP award werd dit jaar wel uitgereikt. Deze award wordt uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar iets bijzonders heeft betekend voor de ouderenpsychiatrie. Hans Creton heeft hem dit jaar in ontvangst mogen nemen. Bekijk de video van de uitreiking.

 

Onderwerpen

Diverse sprekers hebben tijdens de webinars hun kennis uitgewisseld en inspirerende ervaringen gedeeld rondom uiteenlopende thema’s in de ouderenpsychiatrie.

Ook is er aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis in het verpleeghuis. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de sociale isolatie voor bewoners met een psychiatrische beeld? En wat is de invloed op probleemgedrag?

We streefden naar een combinatie en afwisseling van sprekers uit de vvt- en ggz-sector en hebben geprobeerd in iedere webinar aandacht te hebben voor zowel de wetenschap als de praktijk.

Najaarswebinars terugkijken

Bekijk de opnames van de najaarswebinars.

NKOP award 2020