NKOP najaarswebinars

Dit najaar organiseert het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) een viertal webinars rondom spraakmakende thema’s in de ouderenpsychiatrie.

Vanwege de corona-uitbraak zullen de webinars in 2020 de vervanging zijn van het fysieke NKOP-symposium, dat normaal gesproken één keer per jaar georganiseerd wordt. Wel reiken we ook dit jaar weer een NKOP-award uit.

Onderwerpen

Tijdens de gratis webinars zullen diverse sprekers actuele kennis uitwisselen en inspirerende ervaringen delen rondom uiteenlopende thema’s in de ouderenpsychiatrie. Ook besteden we aandacht aan de gevolgen van de coronacrisis in het verpleeghuis. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van de sociale isolatie voor bewoners met een psychiatrische beeld? En wat is de invloed op probleemgedrag?

We streven naar een combinatie en afwisseling van sprekers uit de vvt- en ggz-sector en hebben in iedere webinar aandacht voor zowel de wetenschap als de praktijk.

Deelnemen aan webinars

Om deel te nemen aan de webinars, dient u zich gratis aan te melden:

Veelgestelde vragen

De webinars zijn gratis te volgen.

De webinars zijn te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de diverse thema’s rondom de ouderenpsychiatrie. Het is mogelijk om één van de vier webinars te volgen, maar je mag ze uiteraard ook alle vier volgen! Meld je wel van te voren aan!

Voorafgaand aan iedere webinar is het nodig om je aan te melden. Zodra het programma bekend is, kunt u zich via een link aanmelden. Hou hiervoor de website in de gaten!

Accreditatie is aangevraagd voor NIP (NIP-Eerstelijnspsychologie NIP en Klinisch (neuro)psycholoog), NVvP (Kwaliteitsregister Psychotherapie), Verpleegkundig specialisten register, FGzPt en Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

Najaarswebinars terugkijken

Bekijk de opnames van de najaarswebinars.

NKOP award 2019. Gewonnen door Bas van Alphen (Mondriaan); Ontworpen door Babke Moele

NKOP award 2020

Traditiegetrouw reiken we ieder jaar tijdens het NKOP-symposium de NKOP-award uit aan iemand die het afgelopen jaar iets bijzonders heeft betekend voor de ouderenpsychiatrie. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld Bas van Alpen van Mondriaan. Ook dit jaar willen we deze eervolle award wederom uitreiken, het zij op een alternatieve manier. De winnaar zal tijdens de vierde Webinar bekend gemaakt worden door de toegewezen jury. We dragen vervolgens zorg voor het opsturen van de award aan de winnaar.

Iemand nomineren?

De uitreiking van de award is afhankelijk van nominaties uit het veld. Kent u iemand die op een speciale manier heeft bijgedragen aan de ouderenpsychiatrie en deze award verdient? Dit kan bijvoorbeeld zijn om dat diegene zich uitzonderlijk ingezet heeft voor de ouderenpsychiatrie, om welke reden en op welk vlak dan ook.

Iemand nomineren