E-learning Rookvrije Ouders

Veel (toekomstige) ouders willen stoppen met roken, dit gaat makkelijker als zij hulp krijgen. Als zorgprofessional kan het lastig zijn om hierover in gesprek te gaan en (toekomstige) ouders te verwijzen naar stoppen-met-roken ondersteuning. Om jou hierbij te ondersteunen is er de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Maar wat is de telefonische coaching Rookvrije Ouders precies? En hoe kan je als zorgprofessional (toekomstige) ouders hier naar verwijzen? Dat leer in je in de e-learning Rookvrije Ouders.

Leer verwijzen naar hulp bij stoppen met roken

In de e-learning Rookvrije Ouders leer je door middel van een casus hoe je (toekomstige) ouders kunt motiveren voor een verwijzing naar Rookvrije Ouders en hoe jij ze kunt aanmelden. Daarnaast maak je kennis met de coaches van Rookvrije Ouders, leer je hoe het gehele coachingstraject eruit ziet en waarom het belangrijk is om als zorgprofessional een follow-up gesprek te voeren. Deze e-learning is geschikt voor zorgprofessionals die werken met personen met een kinderwens, zwangere vrouwen, partners van zwangere vrouwen en ouders die roken.

Op de pagina Rookvrije Ouders kun je alvast gratis materialen downloaden, die goed van pas komen in jouw eigen praktijk, zoals verwijskaartjes en posters.

De e-learning Rookvrije bestaat uit vijf hoofdstukken, en duurt in totaal ongeveer 1 uur. Na afloop van de e-learning ontvang je een certificaat (pdf).

Heb je vragen, stuur een mail naar rookvrijestart@trimbos.nl.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: ABAN cluster 1,2 en 3 (o.a. huisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen) (0,5 pt), Doktersassistenten (1 pt), Kwaliteitsregister Verloskundigen (1 pt), Kenniscentrum Kraamzorg (1 pt), NVvPO (1 pt), Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (1 pt), Verpleegkundig Specialisten Register (1 pt).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis en materialen van Rookvrije Start.