Verwijs naar Rookvrije Ouders

Veel (toekomstige) ouders willen stoppen met roken. Als zorgverlener kun je makkelijk en snel verwijzen naar de telefonische coaching van Rookvrije Ouders. Die is bewezen effectief en je kan een terugkoppeling van de coach ontvangen over de deelname van de (toekomstige) ouders.

Onderzoek: telefonische coaching werkt

Het is bewezen dat de telefonische coaching van Rookvrije Ouders (toekomstige) ouders helpt om te stoppen met roken. Dat blijkt uit dit onderzoek. De telefonische coaching is nog niet onderzocht bij zwangere vrouwen en wensouders, maar de gebruikte gespreksmethode is bewezen effectief voor het stoppen met roken.

(Toekomstige) ouders aanmelden

Als (toekomstige) ouders graag willen stoppen, vraag dan of een stoppen-met-roken coach hen mag bellen. Zijn ze geïnteresseerd? Meld dan de (toekomstige) ouders aan.

Zo’n warme verwijzing werkt goed, omdat de ouders zelf geen afspraak hoeven te maken. De coach neemt namelijk binnen enkele dagen contact op met de (toekomstige) ouders voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Als zorgverlener kan je een terugkoppeling van de coach krijgen over de deelname van je cliënt. Zo kun je er bij een vervolgconsult eventueel bij de ouders op terugkomen.

Vergoeding: telefonische coaching Rookvrije Ouders is gratis

Zorgverzekeraars vergoeden stoppen-met-roken zorg vanuit de basisverzekering met vrijstelling van het eigen risico. Voor de vergoeding gelden wel voorwaarden. Die staan in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.

Rookvrije Ouders probeert (toekomstige) ouders altijd aan een coach te koppelen die een overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar waarbij zij zijn aangesloten. Dan is de coaching meestal gratis. Als er toch kosten zijn, dan bespreekt de coach dat tijdens het telefonische kennismakingsgesprek.

Wie zijn de coaches van Rookvrije Ouders?

Alle stoppen-met-roken coaches staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken en hebben ervaring met het begeleiden van ouders. Sommigen zijn ook gespecialiseerd in de begeleiding van zwangere vrouwen, hun partner en stellen met een kinderwens.

> Maak kennis met de coaches

Oproep deelname aan onderzoek

Binnenkort starten we een onderzoek naar de telefonische coaching Rookvrije Ouders.

Samen met een groep ouders, coaches en zorgverleners willen we op een creatieve en interactieve manier bedenken hoe we de coaching beter kunnen laten aansluiten op mensen in een kwetsbare situatie.

Meedoen?
Bekijk de flyer voor meer informatie en meld je aan via de link of QR-code. Deel de flyer ook gerust met je collega's!

We zijn ook op zoek naar (toekomstige) ouders in een kwetsbare positie. Wil je hen uitnodigen? Deel dan deze flyer voor ouders.

Gratis materialen en e-learning voor jouw praktijk

In onze informatiekaart voor zorgverleners staat samengevat wat Rookvrije Ouders is en hoe je kunt doorverwijzen. Fijn om bij de hand te hebben in de spreekkamer.

Voor de communicatie naar je cliënten hebben we posters voor de wachtkamer en verwijskaartjes om mee te geven.

Als je wil leren hoe je ouders motiveert om te stoppen met roken en verwijst naar Rookvrije Ouders, dan is de e-learning Rookvrije Ouders iets voor jou.

Als je in gesprek bent over stoppen met roken, kun je ook dit introductiefilmpje laten zien aan (toekomstige) ouders. Zij zien dan meteen hoe de telefonische coaching Rookvrije Ouders werkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis en materialen van Rookvrije Start.