Onze coaches

Alle Rookvrije Ouders coaches hebben ervaring met het begeleiden van ouders bij het stoppen met roken en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Een aantal coaches is ook gespecialiseerd in de begeleiding van zwangere vrouwen en stellen met een kinderwens.

Maak kennis met onze coaches:

Linda de Boer (Aesculaap Medische Assistentie)

Wendy van de Nesse (Psymind)

Foto van Akke Hofstee - Rookvrije Start coach

Akke Hofstee (GGD Fryslân)

"Bij GGD Fryslân werk ik als gezondheidsbevorderaar met als aandachtsgebied rookpreventie. Ook ben ik projectleider Rookvrije Generatie Fryslân. GGD Fryslân heeft rookpreventie hoog in het vaandel. Ik vind het fijn om een steentje bij te dragen aan de rookvrije generatie. In 2018 heb ik de opleiding tot stoppen-met-roken coach gevolgd.

Bij een rookvrije generatie hoort naar mijn mening laagdrempelige stoppen-met-roken zorg. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om in de buurt onder begeleiding te kunnen stoppen met roken. Op die plekken waar dit niet mogelijk is bieden we vanuit de GGD stoppen-met-roken zorg aan. Zo werken we aan een dekkend stoppen-met-roken netwerk.”

 

Foto van Rookvrije Ouders coaches van SineFuma

Rookvrije Ouders coaches van SineFuma

"SineFuma staat voor goede stoppen-met-roken zorg voor iedereen in Nederland, zodat straks niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Wij vinden het belangrijk om (aanstaande) ouders te ondersteunen bij hun stoppoging. Als kinderen rookvrij opgroeien is de kans namelijk veel groter dat zij nooit beginnen aan roken. Zo werken we samen toe naar een rookvrije generatie.

Onze coaches zetten zich vol passie in om iedereen optimaal te ondersteunen naar een rookvrij leven. Want stoppen is niet gemakkelijk. Met onze coaching ga je op een praktische manier toewerken naar het stopmoment. Dat doen je niet alleen, we doen het samen. En ook na het stopmoment word je nog een tijdje begeleid, zodat je klaar bent voor een leven zonder sigaret."

Petra Mantel coach Rookvrije Ouders

Petra Mantel (Rookvrij en blij)

Sinds 2019 ben ik stoppen met roken coach en ik heb al veel mensen intensief begeleid. Dat doe ik met veel passie. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. Toen ik zelf gestopt was met roken, voelde ik mij zo ontzettend bevrijd. Toen kreeg ik sterk het gevoel dat ik hier wat mee wilde doen. Zo ben ik mijn missie begonnen om zoveel mensen te helpen om te stoppen met roken.

Hoe mooi zou het zijn om met Rookvrije Ouders mensen te begeleiden die een kinderwens hebben, aanstaande ouders gaan worden of al ouders zijn. Om rookvrij te mogen opgroeien is de mooiste start van ieder kind!

Rookvrij en fitter coaches

Coaches Rookvrij en Fitter

Bij Rookvrij en Fitter geloven we sterk in het belang van een gezonde leefstijl. Ons doel is niet alleen om ouders te helpen rookvrij te worden, maar ook om hen écht fitter te laten voelen. We zijn er trots op dat we ouders begeleiden en ondersteunen op hun reis naar een rookvrij leven.

Wij geloven dat ouders een belangrijke doelgroep zijn als het gaat om een gezonde leefomgeving te creëren. Ieder kind verdient het om rookvrij op te groeien. Daarom leggen we de nadruk op een persoonlijke en praktische benadering. We bieden tips, motiverende gesprekken en ondersteuning op maat, zodat ouders de beste kans hebben om met succes rookvrij te worden.

Medipro

Medipro

Medipro staat voor vrijheid. Veel (aanstaande) ouders zijn het zat om afhankelijk te zijn van de sigaretten. We helpen hen graag in het rookvrij worden én blijven. Want als kinderen opgroeien in een rookvrij gezin, is de kans groot dat zij nooit beginnen met roken.

Veel van onze coaches weten zelf uit ervaring hoe lastig het is om van het roken af te komen. Zij werken met passie om zoveel mogelijk mensen te helpen. Wij geven de roker meer inzicht in zijn of haar verslaving zodat het makkelijker wordt om er ‘nee’ tegen te zeggen. We denken ook mee over praktische tips bij het stoppen. Iedereen is anders, daarom vinden we maatwerk met een persoonlijk stopplan belangrijk.

De coaches zitten verspreid door heel Nederland, zodat het voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk is om naar een coach toe te gaan. Rookvrij zijn betekent meer tijd en aandacht voor je kindje. Blije kinderen, vrije ouders!

Stoppen-met-roken coach voor Rookvrije Ouders worden?

Ben je een erkende stoppen-met-roken coach en geïnteresseerd in Rookvrije Ouders? Neem dan contact op via [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.