Verwijs naar Rookvrije Ouders

Veel (toekomstige) ouders willen stoppen met roken. Soms is dit moeilijk, waardoor stoppogingen mislukken. De telefonische coaching Rookvrije Ouders biedt in minimaal 6 gesprekken effectieve stoppen-met-roken begeleiding. Beeldbellen is hierbij ook mogelijk.

Waarom Rookvrije Ouders?

  • Rookvrije Ouders is uit wetenschappelijk onderzoek effectief gebleken om ouders te helpen te stoppen met roken. Rookvrije Ouders is nog niet onderzocht bij zwangeren en wensouders. De methodiek die de coaches gebruiken (motiverende gespreksvoering) is echter ook effectief om zwangeren en wensouders te helpen stoppen met roken.
  • Je verwijst (toekomstige) ouders makkelijk en snel door via een online aanmeldformulier.
  • De coach neemt binnen enkele dagen contact op met de (toekomstige) ouders voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.
  • Je ontvangt een terugkoppeling van de coach.

Verwijs (toekomstige) ouders door:

  1. Inventariseer bij (toekomstige) ouders die willen stoppen met roken of ze door een stoppen-met-roken coach gebeld willen worden over de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Laat bijvoorbeeld deze introductievideo zien.
  2. Zijn ze geïnteresseerd in de telefonische coaching Rookvrije Ouders? Meld ze dan hier aan.
  3. Geef het verwijskaartje mee. Hiermee kunnen ze zichzelf ook op een later moment aanmelden als dat nog niet is gebeurd tijdens het gesprek. Dat kan via de website www.rookvrijeouders.nl.

Materialen die je als zorgverlener kan gebruiken

Informatiekaart

Op deze kaart staat hoe je (toekomstige) ouders naar Rookvrije Ouders kunt doorverwijzen.

Bestel >

Verwijskaartjes

Dit kaartje kan je meegeven nadat je iemand hebt aangemeld voor of geïnformeerd over Rookvrije Ouders.

Bestel >

Poster

Hang deze poster over Rookvrije Ouders op in je spreek- of wachtkamer.

Bestel >

De coaches van Rookvrije Ouders

Nieuwe e-learning Rookvrije Ouders

In de nieuwe e-learning Rookvrije Ouders leer je wat de telefonische coaching Rookvrije Ouders is, hoe je (toekomstige) ouders kunt motiveren voor ondersteuning en hoe je ze naar Rookvrije Ouders kan verwijzen. Deze e-learning is voor zorgprofessionals die werken met personen met kinderwens, zwangere vrouwen, partners van zwangere vrouwen en ouders die roken. Het is een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start.

De e-learning (+/- 1 uur) is geaccrediteerd voor verschillende beroepsgroepen. Lees hier meer.

Wat zijn de kosten van Rookvrije Ouders voor (toekomstige) ouders?

Sinds januari 2020 wordt de stoppen-met-roken zorg door zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering vergoed met vrijstelling van het eigen risico. Er zijn wel voorwaarden voor de vergoeding (zie de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar). Cliënten worden (indien mogelijk) gekoppeld aan een coach die een overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar waar zij bij zijn aangesloten. In de meeste gevallen is de coaching hierdoor gratis. Tijdens het eerste vrijblijvende telefoongesprek bespreekt de coach de eventuele kosten van Rookvrije Ouders met de (toekomstige) ouders.

Introductievideo Rookvrije Ouders

Laat de introductievideo Rookvrije Ouders zien aan (toekomstige) ouders die willen stoppen met roken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.