Stoppen met roken: maatschappelijke ontwikkelingen

Wat gebeurt er in Nederland rondom stoppen met roken? Er zijn verschillende initatieven om de Nederland rookvrij te maken.

Nationaal Preventieakkoord

In het Nationaal Preventieakkoord staan maatregelen die moeten bijdragen aan een rookvrije samenleving. Het Preventieakkoord is een lange-termijn afspraak tussen de overheid en maatschappelijke organisaties. Lees hier meer over het Preventieakkoord.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds vanuit de samenwerking Gezondheidsfonden voor Rookvrij. Het doel van de Rookvrije Generatie is dat ieder kind dat nu wordt geboren, de kans moet krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Diverse organisaties hebben zich al aangesloten als partner van de rookvrije generatie. U leest hier meer over Rookvrije Generatie en hoe u zich kunt aansluiten bij de beweging.

Stoptober

Stoptober is een jaarlijks terugkerend evenement in oktober waarbij rokers worden uitgedaagd om 28 dagen lang niet te roken. Duizenden mensen doen ieder jaar mee aan dit initiatief. Ook (zorg)professionals kunnen zich op verschillende manieren inzetten voor Stoptober.

PUUR rookvrij

PUUR rookvrij is een overheidscampagne die rokers op een positieve manier aanzet tot het doen van een effectieve stoppoging. (Zorg)professionals, gemeenten en organisaties kunnen zich inzetten voor PUUR rookvrij.