Scholingsaanbod Stoppen met rokenprofessionals

Een overzicht van (bij- en na)scholingen op het gebied van stoppen-met-rokenzorg wordt bijgehouden op drie verschillende websites:

Scholingen via het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

Het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken biedt een overzicht van geaccrediteerde bij- en nascholingen in de scholingsagenda stoppen-met-rokencoaches. Het Kwaliteitsregister is ondergebracht bij KABIZ, wat staat voor kwaliteitsregistratie en accreditatie beroepsbeoefenaren in de zorg. Dit register is ontwikkeld door het Partnership Stoppen met Roken en is gebaseerd op de Zorgstandaard Tabaksverslaving waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Het Kwaliteitsregister maakt inzichtelijk welke professionals bewezen effectieve, stoppen-met-rokenbegeleiding aanbieden en waarborgt de kwaliteit daarvan.

E-learnings over stoppen-met-rokenzorg

Op rookvrijezorg.com vind je een overzicht van alle beschikbare e-learnings en e-learnings die nog in ontwikkeling zijn op gebied van stoppen-met-rokenzorg.

Trainingen van het Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut geeft ook trainingen voor (zorg)professionals op het gebied van tabak(gebruik). De trainingen over tabak kunt u zowel incompany als op open inschrijving volgen.