Panel Psychisch Gezien zoekt nieuwe leden

Het panel Psychisch Gezien – een landelijk panel van en voor mensen met ernstige psychische aandoeningen – is op zoek naar nieuwe leden. Het panel biedt inzicht in de maatschappelijke participatie en de zorg- en leefsituatie van mensen uit deze groep. Hiermee krijgen zij een stem in maatschappelijke debatten.

Waarom zijn er nieuwe leden nodig?

Het panel Psychisch Gezien bestaat sinds 2010 en heeft inmiddels 1.500 leden. Sinds 2015 is het panel een belangrijke bron van informatie voor de Landelijke Monitor Ambulantisering en Hervorming van de Langdurige ggz. Het panel biedt waardevolle kennis voor zorgprofessionals, beleidsmakers, pers en andere media. Met nieuwe leden houden we het ledenaantal op peil en blijft de kwaliteit van het panel gewaarborgd.

Hoe kunt u bijdragen aan de werving?

Als ggz-instelling of RIBW kunt u een bijdrage leveren op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een groep cliënten te benaderen door middel van een brief of via een e-mail. U kunt ook helpen door het verspreiden van promotiemateriaal binnen de instelling. We bespreken graag met u de mogelijkheden. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Lex Hulsbosch of Harry Michon.

Lid worden van het panel?

Heeft u aanhoudende psychische klachten en wilt u een duidelijker stem in actuele discussies over psychische gezondheid, welzijn en zorg? Ga naar de websitevan het panel voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Meer over dit thema

Lex Hulsbosch
Wetenschappelijk medewerker Zorg & Participatie