Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 520 resultaten gevonden.

Na ongeval of ziekte leren leven met beperkingen

Mijn Leven 2.0! is winnaar van de prijsvraag ‘Versterken mentale weerbaarheid’. Op woensdag 17 januari ontvingen de initiatiefnemers uit handen van wethouder Marcel Fluitman (gemeente Zeist), een cheque van 25.000 euro. Dit bedrag is bedoeld als kapitaal om een proefproject mee te starten. Het Trimbos-instituut gaat de uitwerking van het proefproject ondersteunen.

Lees verderCongres Psychische problemen en ouderschap : donderdag 8 maart

Hoe kun je als GGZ-professional bijdragen aan het versterken van de ouderrol van cliënten die ook vader of moeder zijn? Dit onderwerp komt niet altijd ter sprake in de behandelkamer, omdat het niet de initiële hulpvraag van je cliënt is, het gesprek hierover moeilijk is, of je al je handen vol hebt aan de behandeling van de klachten. We weten dat kinderen die opgroeien in zo’n situatie veel meer risico lopen op een ongezonde en onveilige ontwikkeling.

Lees verder


Ex-kankerpatiënten enthousiast over online training MijnKoers

De online MijnKoers trainingen ondersteunen mensen die kanker hebben gehad bij het stoppen met roken of minder drinken van alcohol. Het Trimbos-instituut onderzoekt de effectiviteit van de trainingen. Het onderzoek loopt nu een jaar. De eerste deelnemers hebben het volledige onderzoek afgerond en de laatste nameting ingevuld. Maar er zijn nog meer deelnemers nodig.

Lees verder


Toegang maatschappelijke opvang opnieuw onderzocht

Het komt nog steeds voor dat dakloze mensen niet in de opvang terecht kunnen doordat gemeenten en opvanginstellingen te streng omgaan met regiobinding. Dat blijkt uit een herhalingsonderzoek van het Trimbos-instituut naar de landelijke toegang van de maatschappelijke opvang waarbij (ex) dakloze mensen zich als 'mystery guest' aanmeldden bij de opvang.

Lees verder