Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 621 resultaten gevonden.

Minder 4-FA-incidenten, xtc-intoxicaties stabiel

Het aandeel acute gezondheidsproblemen na gebruik van 4-FA (4-fluoramfetamine) stabiliseerde in 2017 na een sterke stijging in de voorgaande jaren. Het aandeel ernstige xtc-intoxicaties op EHBO-posten nam af. Dit blijkt uit de Monitor Drugsincidenten (MDI).

Lees verder


‘Goed geslapen?’-boekje voor laaggeletterden over slapen en depressieve klachten

Mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen en schrijven, ontwikkelen vaker slaapproblemen en depressieve klachten. Voor hen is het boekje 'Goed geslapen?' ontwikkeld.

Lees verder


‘Stepped care kosteneffectief bij depressie’

Passende zorg, zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig is, levert meer gezondheidswinst op voor mensen met een depressie dan traditionele zorg. In veel gevallen is deze zogenaamde stepped care nog goedkoper ook.

Lees verder


Steeds meer GGZ-professionals volgen e-learning over infectieziekten

Deelnemers aan de e-learning ‘Infectieziekten in de GGZ’ van de GGZ Ecademy zijn zeer positief. Voor het derde jaar op rij doen meer professionals mee aan de e-learning die is bedoeld om de kennis over het risico op infectieziekten bij drugsgebruik onder GGZ-professionals te vergroten.

Lees verder


Analyse geeft inzicht in samenwerkingskansen VVT en GGZ  

Slim samenwerken met de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) of de GGZ voor betere psychische zorg voor ouderen. Hoe doe je dat? Het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) besprak en vergeleek drie samenwerkingsverbanden.

Lees verder