Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 644 resultaten gevonden.

Cijfers over GHB: gebruikers en incidenten

Het gebruik van GHB in de algemene bevolking is vrij beperkt, maar er zijn wel relatief veel acute gezondheidsincidenten met het sterk verslavende middel. We hebben de feiten en cijfers uit de verschillende rapporten samengevat.

Lees verder


Onlinehulpstempel voor de GGz stopt

Hoewel de kwaliteit van online hulp voor psychische klachten en geestelijke gezondheid nog onvoldoende geborgd is, houdt het Onlinehulpstempel vanaf eind dit jaar toch op te bestaan. Het Trimbos-instituut blijft zich wel inzetten voor de kwaliteit van e-mental health.

Lees verder


Samenwerking patiënt-behandelaar in GGZ: 'Nog veel te verbeteren'

Als patiënten gezamenlijk met hun behandelaar besluiten over de behandeling nemen, zijn patiënten hierover meer tevreden en worden betere behandelresultaten bereikt, dan wanneer deze besluitvorming niet in overleg plaatsvindt. Toch is in de manier van samenwerken bij het nemen van behandelbesluiten nog veel te verbeteren, concludeert gezondheidswetenschapper en verpleegkundige Margot Metz in haar promotieonderzoek.

Lees verder


Trimbos-instituut sluit zich aan bij Alliantie gezondheid en geletterdheid

Het Trimbos-instituut heeft zich aangesloten bij de Alliantie gezondheid en geletterdheid. Deze alliantie richt zich op het agenderen van laaggeletterdheid, vroeg signaleren van laaggeletterden en hen doorverwijzen naar een Taalhuis, en het ontwikkelen en delen van creatieve aanpakken van laaggeletterdheid.

Lees verder


Onderzoek naar betere inzet POH-GGZ

Geïnteresseerd in de doorontwikkeling van de functie POH-GGZ? Dan kunt u een bijdrage leveren.

Lees verder