Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 588 resultaten gevonden.

Resultaten ‘Nieuwe wegen GGZ en opvang’ gebundeld

Het programma 'Nieuwe wegen GGZ en opvang’ was een tweejarige landelijke ontdekkingsreis in het sociaal domein met als doel om samenwerking te stimuleren tussen de vele betrokken partijen. En ook om samen met ervaringsdeskundigen te kijken hoe mensen met psychische kwetsbaarheid zo goed mogelijk ondersteund kunnen worden. Het programma is inmiddels afgerond en de opbrengsten zijn gebundeld in een inspirerende eindpublicatie met veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder


Quickscan analyse aanbod hasj en wiet in coffeeshops

In opdracht van de commissie Knottnerus, die onderzoekt hoe het 'Experiment gesloten coffeeshopketen' gestalte moet krijgen, heeft het Trimbos-instituut onderzocht hoeveel cannabisproducten (hasj en wiet) coffeeshops in Nederland gemiddeld verkopen én welke soorten of variëteiten dit betreft.

Lees verder


Nederlandse gemeenten experimenteren met IJslandse aanpak middelengebruik

IJslandse jongeren waren 20 jaar geleden nog de grootverbruikers van Europa wat betreft drank, sigaretten en drugs. Nu gebruiken zij het minst van alle jongeren in Europa. Hoe hebben ze dat gedaan, en vooral: wat kunnen Nederlandse gemeenten daarvan leren? Zes Nederlandse gemeenten gaan die vraag beantwoorden. Zij verkennen, met het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), hoe de IJslandse aanpak in Nederlandse gemeenten kan worden gebruikt.

Lees verder


Nieuw: Infosheet Vluchtelingen en middelengebruik

Deze week heeft het Trimbos-instituut een infosheet gepubliceerd over het gebruik van (genots-)middelen door Syrische en Eritrese vluchtelingen. Vanuit de praktijk kwamen regelmatig vragen over middelengebruik van vluchtelingen. Hier bleken nauwelijks (recente) cijfers over te zijn en daarom werd een verkennend onderzoek gedaan.

Lees verder


Onderzoek jobcoaching en behoud van werk - jobcoaches gezocht!

Werk hebben geeft betekenis aan het leven. Voor jonge mensen met psychische kwetsbaarheden is het echter lastig om zich staande te houden op de arbeidsmarkt. Met jobcoaching kunnen zij ondersteund worden. We weten inmiddels het nodige over wat effectief is voor pláatsing in betaalde banen, maar er bestaat relatief weinig wetenschappelijk onderzoek naar de vraag wat werkt als het gaat om behóud van een baan. Biedt u jobcoaching? Dan kunt u zich aanmelden voor deelname aan een onderzoek.

Lees verder