Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 653 resultaten gevonden.

Buitenshuisproject: gemeenten gezocht die kinderen van LVB-ouders extra willen ondersteunen

Gemeenten zijn positief over het Buitenshuisproject: KOPP/KVO-kinderen die opgroeien in een onveilige gezinssituatie krijgen kinderopvang, huiswerkbegeleiding of een vrijetijdsclub aangeboden. Het Trimbos-instituut zoekt nu gemeenten die dit ook willen aanbieden aan kinderen van ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Lees verder


Trimbos-instituut rookvrij

Met ingang van 1 januari 2019 is het Trimbos-instituut een volledig rookvrije organisatie. Victor Everhardt, Wethouder Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht, onthulde samen met Bert van der Hoek, voorzitter Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut, het bord waarop staat dat het volledige Trimbosgebouw en –terrein rookvrij zijn.

Lees verder


Stoplijn voor rokers speciaal bereikbaar 1 januari

1 januari is hét moment voor mensen om te starten met goede voornemens. Stoppen met roken is daar één van. Het Ikstopnu-team zit voor alle stoppers klaar op 1 januari van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees verder


Vragenlijsten brengen kwaliteit van leven niet altijd goed in kaart

Ben Wijnen heeft afgelopen week de NVTAG MTA-prijs gewonnen. Hij mocht deze prijs in ontvangst nemen voor een artikel waarin hij aantoonde dat de vragenlijst waar beleidsmakers in de zorg zich nu op baseren (de zogeheten EuroQOl-5D), de kwaliteit van leven niet altijd goed in kaart brengt.

Lees verder


Raymond Niesink neemt afscheid na 20 jaar monitoren drugsmarkt

Wetenschappelijk zwaargewicht met een imposante publicatielijst. Sterk in het onderbouwen van adviezen en de toelichting daarop. Een authentiek persoon, je krijgt wat je ziet. Dit zijn enkele typeringen van Raymond Niesink, 20 jaar hoofd van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS), tijdens zijn afscheidssymposium op 14 december.

Lees verder