Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 481 resultaten gevonden.

Zorgstandaarden Angstklachten en Bipolaire stoornissen beschikbaar

De Zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen en de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen zijn vanaf heden beschikbaar. Professionals, patiënten en naasten, zorgverleners en financiers hebben in de afgelopen periode gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van de standaarden.

Lees verder


Kleuters hebben kennis over alcohol en de normen rond alcoholgebruik

Kleuters kunnen alcoholhoudende drankjes onderscheiden van niet alcoholhoudende drankjes. Ook weten zij dat mannen vaker drinken dan vrouwen of kinderen. Bovendien weten zij dat volwassenen vaker drinken op een feestje dan in de auto. Dit blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut en de Radboud Universiteit waarover eerder in het NTvG werd gepubliceerd.

Lees verder


Duurzame mentale gezondheid: hoe bereik je dat?

Op 9 maart 2018 organiseert de Universiteit Twente, in samenwerking met het NIP en het Trimbos-instituut, voor de derde keer het Landelijke Congres Positieve Psychologie. Het thema dit jaar is duurzame mentale gezondheid. Wat is dat, duurzame mentale gezondheid? En welke interventies dragen hier aan bij?

Lees verder


IJsland kampioen in preventie van jeugdproblematiek

IJsland boekt grote successen met haar jeugdbeleid. In de afgelopen twintig jaar heeft het eiland jongeren bijna geheel van de drank, tabak en drugs weten af te helpen. Hun aanpak biedt perspectief voor Nederlandse gemeenten. Daarom organiseren wij op 7 november 2017 samen met het Nederlands Jeugdinstituut een bijeenkomst voor gemeenten met de IJslandse coördinator Jón Sigfússon.

Lees verder


Verslavingskunde Nederland bundelt expertise

Veel mensen met een verslavingsprobleem in Nederland zoeken geen hulp vanwege het taboe dat hierop rust. Om het behandelbereik te vergroten, en de behandelresultaten te verbeteren, vormen acht instellingen voor Verslavingszorg (VNN, Novadic-Kentron, Jellinek, Tactus, Mondriaan, IrisZorg, Brijder en Antes), Trimbos-instituut, GGZ Nederland, Resultaten Scoren en cliëntvertegenwoordiging Stichting het Zwarte Gat vanaf 16 oktober 2017 samen Verslavingskunde Nederland.

Lees verder