Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 560 resultaten gevonden.

Cannabiscongres 2018: blik op wetenschap, beleid en praktijk

Wie op dinsdag 30 oktober naar het Cannabiscongres 2018 komt, wordt bijgepraat over de laatste wetenschappelijke onderzoeken, (internationale) beleidsontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van preventie en behandeling. Inschrijven is al mogelijk.

Lees verder


Jaarbericht Publieksinformatie 2017 – Website bezoekers flink toegenomen!

De afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut geeft betrouwbare informatie en advies over drugs, alcohol, roken, gamen, gokken en verslaving. De informatie wordt verspreid via telefoon, e-mail, chat, websites, folders, video’s en (sociale) media. Dit jaarbericht geeft een overzicht van de belangrijkste cijfers en activiteiten van 2017.

Lees verder


Factsheet Waterpijp: nieuwe feiten en cijfers op een rij

In de herziene factsheet ‘Waterpijp’ zijn de laatste prevalentiecijfers van waterpijp roken gebundeld. Daarnaast wordt de huidige stand van (wetenschappelijke) kennis over de waterpijp samengevat en wordt de wet- en regelgeving met betrekking tot de waterpijp toegelicht.

Lees verder


Nieuw Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Dolhuys te Haarlem is op 20 april het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie opgericht. Het kennisconsortium wil bijdragen aan de acceptatie en inclusie van mensen met psychische en/of verslavingsproblemen in de Nederlandse samenleving door wetenschappelijke kennis over effectieve destigmatisering en sociale inclusie te ontwikkelen en toe te passen.

Lees verder


Aantal rokers verder gedaald

Het aantal mensen dat rookt in Nederland is verder gedaald. Rookte in 2016 nog 24,1 procent waarvan 18,6 dagelijks, in 2017 is dat gedaald naar 23,1 en respectievelijk 17,2 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor CBS, i.s.m. Trimbos-instituut en RIVM.

Lees verder