Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 482 resultaten gevonden.

Roken onder volwassenen gedaald: kerncijfers 2016

In 2016 rookte iets minder dan een kwart (24,1%) van de bevolking van 18 jaar en ouder. Dit is een daling ten opzichte van 2015 (26,3%) en 2014 (25,7%). Dit blijkt uit de factsheet ‘Roken onder volwassenen: kerncijfers 2016’ waarin de nieuwste cijfers over roken onder volwassenen in de Nederlandse bevolking zijn verzameld.

Lees verder


Zorgstandaarden Angstklachten en Bipolaire stoornissen beschikbaar

De Zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen en de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen zijn vanaf heden beschikbaar. Professionals, patiënten en naasten, zorgverleners en financiers hebben in de afgelopen periode gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van de standaarden.

Lees verder


Kleuters hebben kennis over alcohol en de normen rond alcoholgebruik

Kleuters kunnen alcoholhoudende drankjes onderscheiden van niet alcoholhoudende drankjes. Ook weten zij dat mannen vaker drinken dan vrouwen of kinderen. Bovendien weten zij dat volwassenen vaker drinken op een feestje dan in de auto. Dit blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut en de Radboud Universiteit waarover eerder in het NTvG werd gepubliceerd.

Lees verder


IJsland kampioen in preventie van jeugdproblematiek

IJsland boekt grote successen met haar jeugdbeleid. In de afgelopen twintig jaar heeft het eiland jongeren bijna geheel van de drank, tabak en drugs weten af te helpen. Hun aanpak biedt perspectief voor Nederlandse gemeenten. Daarom organiseren wij op 7 november 2017 samen met het Nederlands Jeugdinstituut een bijeenkomst voor gemeenten met de IJslandse coördinator Jón Sigfússon.

Lees verder


Duurzame mentale gezondheid: hoe bereik je dat?

Op 9 maart 2018 organiseert de Universiteit Twente, in samenwerking met het NIP en het Trimbos-instituut, voor de derde keer het Landelijke Congres Positieve Psychologie. Het thema dit jaar is duurzame mentale gezondheid. Wat is dat, duurzame mentale gezondheid? En welke interventies dragen hier aan bij?

Lees verder