Nieuws

Nieuws doorzoeken

Er zijn 655 resultaten gevonden.

Ecstasy steeds hoger gedoseerd, aantal medische incidenten stabiliseert

De gemiddelde sterkte van ecstasytabletten is opnieuw gestegen in 2013, en was nog nooit zo hoog. De forse toename van acute gezondheidsverstoringen van de afgelopen jaren vlakt af, maar is nog steeds hoog. Dat blijkt uit het Jaarbericht 2013 van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem en de Factsheet 2013 van de Monitor Drugsincidenten.

Lees verder


Special over Het Brein

In de special Het Brein gaan Trimbos-onderzoekers Rob Bovens en Daan van der Gouwe nader in op de gevolgen van roken en drinken voor de hersenen. Wilma Boevink, ervaringsdeskundige en wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut, vertelt over leren leven met een psychose.

Lees verder


Aanpak asociaal gedrag vermindert uitgaansgeweld

Bij het terugdringen van alcoholgerelateerd geweld is de aanpak door barpersoneel van asociaal gedrag een belangrijk aandachtspunt. Dat blijkt uit een nieuwe internationale studie.

Lees verder


Rots en Water draagt bij aan minder seksueel grensoverschrijdend gedrag

Uit onderzoek van Rutgers WPF en het Trimbos-instituut blijkt dat het psycho-fysiek weerbaarheidsprogramma Rots en Water zorgt voor meer zelfvertrouwen, minder impulsief gedrag en minder seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongens.

Lees verder


Project Cognitieve Fitness in de langdurige GGz van start

Het project Cognitieve Fitness is gericht op twee problemen waar veel mensen met psychiatrische aandoeningen mee kampen: problemen in het cognitief functioneren (planning, aandacht, geheugen) en een slechte fysieke gezondheid.

Lees verder