Informatie voor jongeren

Happyles bestaat uit vier klassikale lessen die je op school volgt. Tijdens de lessen is er onder andere aandacht voor:

  • het bespreken van gevoelens;
  • manieren om problemen op te lossen;
  • tips om dingen die je niet leuk vindt bespreekbaar te maken;
  • je richten op positieve gedachten;
  • helpende en niet-helpende gedachten;
  • toekomstplannen maken.

De lessen worden gegeven door een trainer. Je mentor is bij de lessen aanwezig. Tijdens de eerste en laatste les vul je een vragenlijst in over hoe het met je gaat (de Happylestest). Na de vierde les heeft elke leerling een adviesgesprek met de trainer. Samen bespreken jullie hoe je Happyles vond. Ook bespreken jullie de uitkomsten van de Happylestest.

Happyles is voor alle jongeren: voor jongeren die zich goed voelen en voor jongeren die niet goed in hun vel zitten. Door de lessen krijg je inzicht in factoren die van invloed zijn op je geluksgevoel en krijg je tips om meer grip op je leven te krijgen.

Jongeren kunnen zich niet zelf opgeven voor Happyles. Wel kun je aan je school (bijvoorbeeld aan je mentor of de zorgcoördinator) vragen of deze Happyles wil gaan uitvoeren. De school kan dan contact met ons opnemen.

Vraag dan aan de zorgcoördinator of mentor op school naar andere mogelijkheden. Ook kun je eens kijken op de website Grip op je Dip. Daar vind je meer informatie en kun je je eventueel aanmelden voor een online cursus.

De antwoorden die je invult in de Happylestest, worden vertrouwelijk behandeld. Alleen de trainer ziet jouw antwoorden. De trainer gebruikt dit om jou een passend advies te kunnen geven.