Platform Stoppen met roken

Het delen van kennis en ervaring bevordert de kwaliteit van de stoppen-met-rokenzorg. Het Platform Stoppen met roken is opgezet om hierbij te helpen.

Platform Stoppen met roken: voor kennis uit de praktijk

Kennis en ervaringen delen bevordert de kwaliteit van de stoppen-met-rokenzorg. Het Platform Stoppen met Roken is bedoeld om zorgprofessionals die zich bezig houden met stoppen met roken te ondersteunen. Op het platform kunnen professionals met elkaar kennis en (praktijk)ervaringen uitwisselen.

Voor wie is het platform Stoppen met roken?

Alle zorgverleners die vragen of kennis hebben over stoppen-met-rokenzorg zijn welkom op het platform. Dit zijn artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners tot zelfstandige stoppen met roken-coaches, etc. Wat deze zorgverleners gemeen hebben is dat ze zich bezighouden met adviseren, motiveren en/of begeleiden van rokers bij stoppen met roken.

Onderwerpen die aan bod komen

Het Platform Stoppen met roken is ingedeeld in verschillende categorieën: van coaching- & ervaringsverhalen, e-sigaret, medicatie, tot onderzoek en projecten. Bijvoorbeeld in de categorie ‘Rookvrije Start’ kun je vragen kwijt over stoppen-met-rokenbegeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap. Ook is er een aparte categorie waar je onderling vragen of primaire problemen over de rookvrije zorg kwijt kunt.

Voorbeelden van vragen die onlangs op het platform zijn geplaatst:

"Mijn cliënt is al 3 weken gestopt en het gaat erg goed, heeft weinig last. Alleen ruikt hij sinds kort overal sigarettenrook, ook waar niet gerookt wordt. Hebben jullie een verklaring daarvoor?”

"Waar vind ik ervaringen van hulpverleners en/of informatie over stoppen met roken bij mensen die in het verleden of nog steeds softdrugs gebruiken/gebruikt hebben?”

"Mijn patiënt krijgt bij het stoppen met roken altijd last van blaasjes in haar mond. Is er iemand die dit herkent en hier een oplossing voor heeft?”