Ron de Graaf opnieuw op lijst meest geciteerde onderzoekers

Ron de Graaf opnieuw op lijst meest geciteerde onderzoekers

Trimbos-onderzoeker Ron de Graaf staat voor het vierde jaar op rij op een wereldwijde lijst van meest geciteerde onderzoekers op basis van publicaties uit de periode 2005-2015. Deze toonaangevende lijst is onlangs door Clarivate Analytics (een voormalig onderdeel van Thomson Reuters) gepubliceerd.

De publicatie Highly Cited Researchers 2017 telt zo’n 3400 namen op 21 verschillende onderzoeksgebieden.

Ron de Graaf heeft deze eer vooral te danken aan zijn bijdragen aan verschillende psychiatrisch-epidemiologische studies onder de algemene bevolking: de beide NEMESIS-studies, de Europese studie ESEMeD (European Study on the Epidemiology of Mental Disorders) en de wereldwijde studie WHO-World Mental Health Surveys.

Een brede range aan onderwerpen op het gebied van de psychische gezondheid kwamen daarin aan bod. Dat varieerde van vóórkomen, ontstaan en beloop van veel voorkomende psychische stoornissen, tot psychiatrische en somatische comorbiditeit, functioneren en zorggebruik.

Op de sublijst psychiatrie/psychologie met ongeveer 140 onderzoekers wereldwijd, staan nog negen andere Nederlandse onderzoekers. Op de gehele lijst staat Nederland op de zevende plaats met 105 onderzoekers.

Meer informatie

Margreet ten Have

Stuur een bericht aan contactpersoon Margreet ten Have
of bel +31 (0)30 – 2959(281)