Nieuws |

Cannabiscongres samengevat in 3 video’s

Cannabiscongres samengevat in 3 video’s

Wat zijn de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van cannabisbeleid, het wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten en risico’s van cannabis en de praktijk van preventie en behandeling? Voor wie het cannabiscongres gemist heeft, óf voor wie het nog kort terug wil zien, staan nu 3 korte video’s online.

Het Cannabiscongres van 30 oktober was opgedeeld in drie blokken: beleid, praktijk en wetenschap. Per thema zijn drie personen geïnterviewd, die hun kennis en laatste inzichten zo delen met een groter publiek.

Cannabiswetenschap

Kun je blowen ‘veiliger’ maken? Wat is de ideale samenstelling van cannabis, zodat er minder kans is op de negatieve bijwerkingen over risico’s? We weten in ieder geval dat er zo’n 35 genen betrokken zijn bij cannabisverslaving, maar ook dat dit nog slechts het topje van de ijsberg is. Ondertussen hebben we wel al wat tips voor wat ouders met alle kennis kunnen. Wetenschappers Jacqueline Vink, Raymond Niesink, Roy Otten en Tom Freeman praten je bij.

Cannabispraktijk: de vraag achter de vraag

Jongeren bereiken, het liefst nog voordat ze hun eerste jointje ooit opsteken. De vraag achter de vraag stellen. En maak nu toch alsjeblieft gebruik van die goede beschikbare interventies, maar vergeet bij dit alles vooral niet oog te hebben voor de sociale ontwikkeling van de gebruiker. Dat is de boodschap van Nathalie Dekker, Shereen Shaban, Hans Dupont en jongste congresbezoeker Melle in deze video over cannabispreventie en voorlichting in de praktijk.

Cannabisbeleid: alternatief voor commercialisering?

Is er een alternatief voor de enorme commercialisering van de cannabismarkt, zoals die nu gaande is in de VS en Canada, na legalisering van cannabis? Die vraag stellen Wayne Hall en Tom Decorte in de video over recente ontwikkelingen inzake het cannabisbeleid.  Marc Willemse zoomt daarbij in op de paralellen tussen tabaksbeleid en cannabisbeleid.

Meer over dit thema