200e certificaat Welbevinden en sociale veiligheid toegekend

200e certificaat Welbevinden en sociale veiligheid toegekend

We zijn heel verheugd dat wij onlangs het 200e vignet welbevinden en sociale veiligheid hebben toegekend aan RK basisschool De Giraf in Hillegom. Welbevinden verwijst naar de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen: hun emoties, de beleving hiervan, hoe ze deze uiten, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en relaties.

Naast welbevinden gaat het vignet ook over sociale veiligheid. Sinds augustus 2015 hebben scholen de wettelijke plicht aandacht te besteden aan sociale veiligheid.

Op basisschool De Giraf wordt gebruik gemaakt van een schoolbreed programma op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling. Hiernaast heeft de school duidelijk aangegeven in haar aanvraag hoe preventie, communicatie en ouderbetrokkenheid op het gebied van dit thema tot stand komt. Ook is er aandacht voor scholing en het welbevinden van medewerkers op deze school. De Giraf is bij de aanvraag ondersteund door de GGD Midden-Holland. De school is door de beoordelaars van het Trimbos-instituut, Pharos en School&Veiligheid in het zonnetje gezet.

Het vignet welbevinden en sociale veiligheid is aan te vragen door zowel scholen voor basisonderwijs, voortgezet- als mbo onderwijs. Het vignet is een erkenning voor scholen die het welbevinden en de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan.

Vignetten kunnen worden aangevraagd via de website van de Gezonde School, www.gezondeschool.nl.

Meer informatie

Marianne  Maat

Stuur een bericht aan contactpersoon Marianne Maat
of bel +31 (0)30 – 2959(226)