Basiscursus: Alcohol en andere drugs voor professionals | 15 oktober 2024

295,00 excl. btw 61,95 356,95 incl. btw

Meer informatie

Wat leert u?

  •  De schaal van gebruik in Nederland: welke middelen worden er gebruikt? Hoeveel mensen gebruiken alcohol en andere drugs? 
  • Basiskennis over verschillende veel gebruikte middelen: Wat zijn de effecten en risico’s? Wat mag er wel en niet volgens de wet? 
  • Het herkennen van gebruik: kun je aan mensen zien welk middel ze gebruikt hebben? 
  • Kennis over problematisch en niet-problematisch gebruik: wat is recreatief gebruik en wanneer gaat dat over in verslaving? 

Samenvatting

Het gebruik van alcohol of drugs heeft invloed op het gedrag van mensen. Dit kan merkbaar zijn in allerlei alledaagse situaties, zoals tijdens behandelingen in de zorg, binnen het onderwijs of in het publieke domein. Mensen die in hun werk te maken kunnen krijgen met middelengebruik, hebben specifieke kennis nodig om de effecten te herkennen. Na deze training van één dagdeel heeft u de basiskennis in huis. De training wordt gegeven door medewerkers van de Alcohol en Drugs Infolijn van het Trimbos-instituut, waar al meer dan 25 jaar antwoord wordt gegeven op alle denkbare vragen over middelengebruik en verslaving. 

Evenementdetails

Datum: 15 oktober 2024

Starttijd: 13:00 CEST

Eindtijd: 16:00 CEST

Locatie: Trimbos-instituut

Coördinaten: Da Costakade 45 3521 VS Utrecht

Instructies: Station Vaartsche Rijn is op loopafstand. Parkeren kan aan de voorkant van het gebouw. Er zijn slechts enkele parkeerplaatsen beschikbaar.

Telefoon: 030 2971172

E-mail: academie@trimbos.nl

Op voorraad

Tags:
Tags: