TRIP Een spel over tabak, alcohol, drugs en gamen

45,45 excl. btw 0,00 45,45 incl. btw

Spelenderwijs in gesprek

Het bordspel TRIP is een methode om spelenderwijs en op een laagdrempelige manier een gesprek te voeren over tabak, alcohol, drugs en gamen. Het spel is speciaal ontwikkeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Het kan lastig zijn om deze onderwerpen te bespreken. Aan de hand van dit spel is het mogelijk de onderwerpen op een speelse manier onder de aandacht te brengen. Daarnaast kan het spel ingezet worden om er achter te komen hoe jongeren denken over tabak, alcohol, drugs en gamen en om zicht te krijgen op hoe ze hiermee omgaan.

TRIP is bordspel met pionnen, dobbelstenen, een handleiding en vragenkaartjes. De vragen zijn onderverdeeld in vier categorieën en kleuren: kennis (wat weet jij?), vaardigheden (wat doe jij?), mening (wat vind jij?) en stellingen. Het spel kan gespeeld worden met 3-7 spelers en bijvoorbeeld ingezet worden tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over tabak, alcohol, drugs en gamen op school of op de leefgroep.

Let op! TRIP zit tegenwoordig in een blauwe doos. Het betreft de vernieuwde editie van 2023.

Een compleet overzicht van alle producten voor mensen met een lichte verstandelijke beperking vindt u hier: bestellijst LVB producten.

Slechts 10 resterend op voorraad

Auteur Brijder Verslavingszorg, Trimbos-instituut
Gewicht 1950 g
Auteur

,

Jaar

SKU pfg55149
Category Campagnemateriaal

Ook interessant