Zorg voor een rookvrije start

Tabaksrook heeft zeer schadelijke effecten op (ongeboren) baby’s en jonge kinderen. In Nederland roken nog steeds meer dan één miljoen ouders van thuiswonende kinderen en het aantal vrouwen dat rookt tijdens de zwangerschap is de afgelopen jaren niet afgenomen. Als zorgverlener kan jij het verschil maken voor een Rookvrije Start voor ieder kind.

De Taskforce Rookvrije Start helpt alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zwangerschap en het opgroeiende kind. Zodat zorgverleners in actie komen, hun rol pakken en (aanstaande) ouders laagdrempelig begeleiden naar passende stoppen-met-rokenzorg. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om vandaag nog aan de slag te gaan.

Zorg voor een rookvrije start

Gesprek

Ga vandaag het gesprek aan

Een stopadvies geven hoeft niet veel tijd te kosten of moeilijk te zijn. Wij helpen je op een motiverende manier te praten over stoppen met roken en rookvrij blijven. Bekijk hier onze gesprekskaarten met voorbeeldzinnen.

Telefonisch_Coaching

Verwijs naar coaches Rookvrije Ouders

Je kunt snel en eenvoudig doorverwijzen naar de telefonische coaches van Rookvrije Ouders (vergoed vanuit basisverzekering). Meld (aanstaande) ouders laagdrempelig aan.

E-learnings

Volg de e-learnings

In onze e-learnings (gratis en geaccrediteerd) leer je over de risico's van roken, motiverende gesprekvoering en verwijzen. Verbeter jij ook je vaardigheden om (aanstaande) ouders te helpen hun verslaving te overwinnen?

Deel de campagne

Informatiemateriaal voor (aanstaande) ouders

Veel (aanstaande) ouders hebben behoefte aan extra informatie over stoppen met roken, of nemen dit thuis
graag nog rustig door. Hieronder bieden wij een beknopt overzicht van gedrukte en digitale materialen die je
hen kunt bieden.

Aanpak binnen jouw organisatie

Samen bereiken we meer. Leer hier hoe je binnen jouw organisatie stap-voor-stap succesvol stoppen-met-rokenzorg organiseert. Of hoe je een lokale Taskforce Rookvrije Start opricht.

Werk je niet met (aanstaande) ouders, maar wil je wel dat zorgverleners in jouw organisatie rookgedrag bespreekbaar maken en altijd een stopadvies geven?
Dan past RookStopZorg beter bij je ambitie.

beleid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Rookvrije Start

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, kennis, acties en nieuwe materialen van Rookvrije Start.

Deelnemende organisaties

Alle logo's Taskforce Rookvrije Start - websitebalk (v2)