Rookvrije start

Deze e-learning, een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start, is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders.

Deze e-learning, een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start, is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. Er wordt ingegaan op de belangrijkste risico’s van roken voor, tijdens en na de zwangerschap. In korte filmpjes vertellen verschillende zorgverleners -van verloskundige tot kinderarts- over het belang van het onderwerp en hoe dit binnen de eigen beroepsgroep opgepakt kan worden. Verfilmde casussen laten zien hoe een gesprek over stoppen met roken vorm kan krijgen en welke gesprekstechnieken daarbij belangrijk zijn. Ook leren deelnemers hoe en naar wie ze (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen.

De e-learning bestaat uit 9 hoofdstukken. De duur van het doorlopen van een hoofdstuk varieert van 10 tot 40 minuten. Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat (pdf). 

U kunt de online cursus 'Rookvrije start' bestellen via de webwinkel.

Duur
De e-learning duurt ongeveer 4 uur
Accreditatie
De e-learning is geaccrediteerd door LV POH-GGZ voor 4 punten en NVvPO voor 4 punten. Accreditatie is in aanvraag bij de KCKZ en bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
Prijs
€ 25,00
Trainer

Meer trainingen