Panel Psychisch Gezien: voor panelleden via Enik

In dit onderzoek willen we inzicht krijgen in hoe volwassenen met psychische of mentale kwetsbaarheden omgaan met ervaren belemmeringen in het dagelijks leven. We zijn daarnaast geïnteresseerd in hun mentale welzijn en de mate waarin zij voelen dat ze zelf de regie hebben over hun leven.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over deelname aan dit onderzoek via Enik? Dan kunt u contact opnemen met Marloes van Wezel of Hans Kroon.

Wat doet u als deelnemer?

Wanneer u besluit deel te nemen aan het onderzoek betekent dit dat u in totaal vijf enquêtes zult invullen, waar steeds een half jaar tussen zit. U ontvangt de eerste enquête in het voorjaar van 2022, de tweede in het najaar van 2022, de derde in het voorjaar van 2023, de vierde in het najaar van 2023, en de vijfde in het voorjaar van 2024. Hoewel u niet verplicht bent om aan alle enquêtes van het panel deel te nemen is het voor het Enik onderzoek wel belangrijk dat u aan (het liefst) alle enquêtes deelneemt (t/m voorjaarsenquête in 2024), zodat wij de ontwikkelingen over de tijd heen kunnen onderzoeken

Hoeveel tijd kost het?

  • Als u zich opgeeft voor het panel, vult u enkele keren per jaar een enquête in.
  • Het invullen van een enquête kost maximaal een uur. Niet alle enquêtes zijn even lang, dus het kan ook zijn dat het invullen niet meer dan 10 minuten duurt. U kunt tussendoor pauzeren en de lijst opslaan zodat u hem op een later moment kunt afronden.
  • Bij inschrijving voor het panel kunt u aangeven of u ook benaderd mag worden voor een interview of groepsgesprek.

Aanmelden

Stap 1: aanmelden

Wilt u de aanmeldvragenlijst liever thuis ontvangen? U kunt dit doorgeven via panel@trimbos.nl.

Stap 2: verwerking fomulier

Nadat het ingevulde aanmeldformulier is verwerkt, bent u aangemeld als panellid.

Stap 3: welkomspakket

U ontvangt binnen enkele weken een welkomstpakket van het panel Psychisch Gezien.

Stap 4: enquêtes

U ontvangt een paar keer per jaar een enquête. Af en toe overslaan kan, maar we hopen dat u zoveel mogelijk meedoet

Over het onderzoek

De enquêtes die afgenomen worden voor dit onderzoek zijn onderdeel van het panel Psychisch Gezien van het Trimbos-instituut, waarvan u ook lid wordt bij deelname aan dit onderzoek. Dit betekent dat u na afloop van deze studie enquêtes zult blijven ontvangen. U bent niets verplicht, en hoeft die enquêtes niet in te vullen als u dat niet wilt. U kunt u ten alle tijden weer uitschrijven van het panel. Op de website van het panel worden veelgestelde vragen beantwoord en staan onder meer het afmeldformulier, adreswijzigingsformulier en de privacyverklaring.

Komt u niet bij herstelacademie Enik Recovery College locaties Hoograven en Overvecht, maar bent u wel geïnteresseerd in deelname aan het panel Psychisch Gezien? Dat kan! Neem dan een kijkje op de panel website voor meer informatie en aanmelden.