Stoptober in de (zorg)praktijk

Heeft u inspiratie nodig voor een Stoptober-activiteit? Tijdens vorige edities van Stoptober hebben zorgverleners zich al – met succes – ingezet voor een stoppoging in oktober. Bekijk de voorbeelden van diverse sectoren uit de zorg en bestel de Stoptober toolkit:

Stoptober toolkit

De Stoptober-toolkit kunt u als zorgverlener of zorginstelling gebruiken om binnen uw organisatie aandacht te besteden aan Stoptober én om mensen die roken te motiveren om deel te nemen aan Stoptober. Zorgverleners kunnen hierbij het verschil maken. Met uw hulp kunnen we mensen die roken nog beter bereiken en hen stimuleren om 28 dagen te stoppen met roken tijdens Stoptober. De gratis Stoptober toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes
  • 5 Very Brief Advice kaartjes

Digitale materialen

Naast de Stoptober-toolkit zijn er ook een aantal digitale ondersteuningsmaterialen beschikbaar. Zo kunt u op allerlei manieren mensen die roken bereiken en hen stimuleren mee te doen aan Stoptober:

Zoekt u het logo van Stoptober of social-media-berichten? Dat kunt u vinden in de digitale bibliotheek van Stoptober. Deze zijn te downloaden vanaf september.

Stoptober-activiteiten

Heeft u Stoptober op een leuke manier onder de aandacht gebracht of heeft u een tip voor andere zorgverleners? Dan horen wij dat graag via stoptober@trimbos.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief over Stoptober voor medewerkers in de zorg. We houden u dan ongeveer 4 keer per jaar op de hoogte over de Stoptober-campagne.