Stoptober in de (zorg)praktijk

Heeft u inspiratie nodig voor een Stoptober-activiteit? Tijdens vorige edities van Stoptober hebben zorgverleners zich al – met succes – ingezet voor een stoppoging in oktober. Bekijk de voorbeelden van diverse sectoren uit de zorg:

Stoptober-activiteiten

Heeft u Stoptober op een leuke manier onder de aandacht gebracht of heeft u een tip voor andere zorgverleners? Dan horen wij dat graag via stoptober@trimbos.nl

Stoptober toolkit

De papieren Stoptober-toolkit kunt u als zorgverlener of zorginstelling gebruiken om binnen uw organisatie aandacht te besteden aan Stoptober én om mensen die roken te motiveren om deel te nemen aan Stoptober. Zorgverleners kunnen hierbij het verschil maken. Met uw hulp kunnen we mensen die roken nog beter bereiken en hen stimuleren om 28 dagen te stoppen met roken tijdens Stoptober. Een gratis Stoptober toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Komende periode komt hier ook een digitale toolkit met een handleiding en wachtkamerfilmpje. Er zijn wel al voorbeeld Stoptober intranetberichten (word) beschikbaar om te gebruiken binnen de organisatie.

De Stoptober-bal

Een grote oranje Stoptober-bal kan veel verschil maken. Deze bal kan zelfs de wachtkamer ingerold worden, dan komt het gesprek pas echt op gang. Stoptober-bal lenen? Mail naar stoptober@ggdghor.nl.