Alcohol en COVID-19

Het is op dit moment onduidelijk of er een relatie is tussen alcoholgebruik en COVID-19. COVID-19 is een nieuwe ziekte waarover de kennis zich aan het ontwikkelen is.

Expertisecentrum Alcohol

Deze pagina is gemaakt door het Expertisecentrum Alcohol. Met wetenschappelijke kennis helpt het expertisecentrum professionals gezondheidsschade door alcohol terug te dringen. Op zoek naar informatie voor jezelf of een ander? Kijk op alcoholinfo.nl.

Blijf op de hoogte

Met de nieuwsbrief van het Expertisecentrum Alcohol:

E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u een vraag?

Stuur ons een mail
Expertisecentrum Alcohol

Onderzoekers overal ter wereld zijn momenteel op zoek naar het mechanisme van de ziekte en de factoren waardoor mensen geïnfecteerd raken en ziek worden (pathogenese). Hypothetisch is het mogelijk dat alcohol een rol speelt. Omdat chronisch overmatige drinkers een minder goed functionerend immuunsysteem hebben, is het waarschijnlijk dat ze meer risico lopen om enerzijds een infectie op te lopen en anderzijds dat de ziekte zich ernstiger kan ontwikkelen. Ook mensen die binge drinken lopen in theorie een verhoogd risico voor het oplopen van infecties zoals COVID-19, omdat als gevolg van binge drinken een immuundip kan optreden.

Gerelateerde pagina's