Zicht op ambulantisering: peiling panel Psychisch Gezien gestart

Zicht op ambulantisering: peiling panel Psychisch Gezien gestart

De veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg zijn volop in gang. Minder klinische bedden, meer zorg in de leefomgeving in plaats van binnen gespecialiseerde zorginstellingen en een grotere rol voor generieke zorg zoals door huisartsen en het eigen netwerk. Wat betekenen deze veranderingen voor de leef- en zorgsituatie van mensen met aanhoudende psychische problemen?

Het panel Psychisch Gezien helpt mee om deze vraag en hiermee samenhangende vragen te beantwoorden. In de periode 2015-2018 staat het panel namelijk in het teken van de monitor ambulantisering. Uit de eerste peiling van deze monitor bleek dat mensen – vooral jongeren – op meerdere fronten niet het leven leiden dat ze graag zouden willen. De tweede peiling is begin april gestart. Nu al hebben ruim 600 panelleden de vragen over hun leef- en zorgsituatie beantwoord.

Panel Psychisch Gezien
Psychisch Gezien is een landelijk panel van ruim 2000 mensen met langdurige psychische aandoeningen die enkele keren per jaar een enquête invullen over hun leven en hun visie op zorg of zorggerelateerde thema’s.

Benieuwd naar eerdere resultaten van het panel Psychisch Gezien?
Kijk naar onze factsheets en berichten over:

Zie voor een volledig overzicht www.psychischgezien.nl/downloads.

Op de hoogte blijven
Wilt u automatisch op de hoogte worden gebracht van de laatste resultaten van het panel Psychisch Gezien? Geef uw naam en e-mailadres door via panel@trimbos.nl dan zetten we u op de mailinglist!

Meedoen aan het panel?
Wilt u ook graag uw ervaringen en mening delen? Meld u dan aan via www.psychischgezien.nl of vraag de aanmeldvragenlijst op via panel@trimbos.nl / 030-29 59 280 / 030- 29 59 315. De peiling loopt tot eind mei.

 

Meer over dit thema