Special over Het Brein

Special over Het Brein

In de special Het Brein gaan Trimbos-onderzoekers Rob Bovens en Daan van der Gouwe nader in op de gevolgen van roken en drinken voor de hersenen. Wilma Boevink, ervaringsdeskundige en wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut, vertelt over leren leven met een psychose.

Langer leven heeft ook een keerzijde: de kans op chronische ziekten neemt toe. Hersenziekten maken hier een belangrijk deel van uit. Dat vraagt om extra aandacht voor de hersenen. Belangrijk voor iedereen is de hersenen in een goede conditie te houden. In deze special daarom veel aandacht voor wat mensen zelf kunnen doen om de kans op een chronische hersenziekte te verkleinen.

Onderwerpen die verder aan bod komen zijn o.a. het gebruik van antipsychotica bij schizofrenie, therapietrouw bij patiënten met Multiple Sclerose, de impact van terugval in psychose, leven met ADHD, collectieve stoornissen door alcohol en de link tussen voeding en dementie.

De special is samengesteld door Pulse Media Group in samenwerking met het Trimbos-instituut, de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, Multiple Sclerose Vereniging Nederland, Gezondheidsnet, Biogen Idec en Janssen.

Lees de special Het Brein.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters:
Marjan Heuving,
tel +31 (0)30 – 2971(138)

Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)