Internationale onderscheiding voor Linda Bolier

Internationale onderscheiding voor Linda Bolier

Tijdens het vierde World Congress on Positive Psychology dat eind juni gehouden werd in Florida ontving Linda Bolier van de International Positive Psychology Association een eervolle vermelding voor haar proefschrift ‘Online positive psychology: using the Internet to promote flourishing on a large scale’.

Zij ontving deze prijs van de wetenschappelijke commissie als erkenning voor haar “uitstekende bijdrage aan onderzoek op het gebied van de positieve psychologie.”

De prijs wordt eenmaal per twee jaar verstrekt voor proefschriften op het domein van de positieve psychologie. Hierbij worden een eerste prijs en twee eervolle vermeldingen uitgereikt op basis van een internationaal wetenschappelijk jury rapport over tientallen proefschriften die de afgelopen twee jaar zijn verschenen.

In haar proefschrift kijkt Bolier, wetenschappelijk medewerker bij het programma Publieke Geestelijke Gezondheid van het Trimbos-Instituut en wetenschappelijk medewerker aan de universiteit Twente, naar de waarde van positieve psychologie voor de preventieve geestelijke gezondheidszorg.

Positief psychologische interventies kunnen een aanvulling zijn op het huidige aanbod in de gezondheidszorg dat veelal is gericht op het tegengaan van klachten en pathologie. Door het combineren van positieve psychologie met technologie kunnen ook nog eens grote groepen mensen bereikt en gemotiveerd worden.

Lees meer over het proefschrift in het nieuwsbericht van 17 maart 2015

Meer over dit thema