Nieuws |

Hoe zorg je voor een alcoholvrije start? Een nieuwe website voor (aanstaande) ouders

Alcoholgebruik rondom de zwangerschap wordt nog te weinig besproken. Vooral in de aanloop naar de zwangerschap. Dit terwijl bijna een kwart van de zwangere vrouwen alcohol drinkt in de periode dat ze nog niet weten dat ze zwanger zijn. De nieuwe interactieve website alcoholvrijzwanger.nl is voor iedereen die meer wil weten over alcohol rondom de zwangerschap.

Nieuw: interactieve website over alcohol en zwangerschap

De nieuwe interactieve website alcoholvrijzwanger.nl geeft op een toegankelijke manier informatie over alcoholgebruik rondom de zwangerschap. De website is bedoeld voor cliënten met een zwangerschapswens, die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen. Maar ook voor andere mensen die meer willen weten over het onderwerp. De website biedt:  

  • Kennis over de risico’s van alcoholgebruik vóór, tijdens en na de zwangerschap.  
  • Inzicht in de eigen situatie. Bijvoorbeeld: in welke situaties vindt de cliënt het lastig om alcohol te weerstaan? Ervaart de cliënt steun vanuit de sociale omgeving? 
  • Tips en advies om alcohol te kunnen laten staan rondom de zwangerschap. Bijvoorbeeld: wat kan de cliënt doen op momenten waarop het lastig is om geen alcohol te drinken? 
  • Adviezen over alcoholgebruik in combinatie met het geven van borstvoeding. 

Ook interessant