Het Trimbos-instituut is dementievriendelijk

Het Trimbos-instituut is dementievriendelijk

Het Trimbos-instituut heeft zich de afgelopen maanden ingezet voor de campagne ‘Laat ze niet staan’ van Samen dementievriendelijk. Onlangs zijn we officieel dementievriendelijk geworden en daar zijn we trots op!

‘Dementievriendelijk’ houdt in dat 80% van de medewerkers binnen de organisatie de online training ‘GOED omgaan met dementie’ heeft gevolgd. Met deze training wordt kennis over dementie vergroot en worden vaardigheden aangeleerd om goed om te kunnen gaan met iemand met dementie.

Campagne

De afgelopen maanden heeft het programma Ouderen van het Trimbos-instituut de campagne op verschillende manieren onder de aandacht gebracht binnen de organisatie. Zo is er bekendheid gegeven aan de campagne door een een Vergeet-mij-niet-pad© aan de te leggen aan te leggen, posters door het gebouw op te hangen en is er een campagnefilm gemaakt in het kader van de kick-off van de campagne. Tevens konden medewerkers onder begeleiding de online training volgen in combinatie met het bekijken van een 360-graden film waarin je kunt beleven hoe het is om dementie te hebben, de Dementiebril.

Het Trimbos-instituut is niet het enige dementievriendelijke instituut. Kennisinstituut Movisie ging ons voor en op 12 april is het stokje doorgegeven aan kenniscentrum Vilans tijdens de Algemene Leden Vergadering van het Deltaplan Dementie. Naast kennisinstituten doen ruim 100 andere organisaties mee aan de campagne.

Samen dementievriendelijk is een samenwerking tussen Alzheimer Nederland, pensioenfonds PGGM en het Ministerie van VWS, in het kader van het Deltaplan Dementie.

Ook dementievriendelijk worden? Volg de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’. In een aantal stappen leer je contact maken met iemand met dementie en hoe hem of haar te helpen.

Meer over dit thema

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichter:
Laila Zaghdoudi,
tel +31 (0)30 – 2959(382)