Doe mee aan de focusgroep ‘Positief Zwanger’: hulp aan kwetsbare zwangeren

Doe mee aan de focusgroep ‘Positief Zwanger’: hulp aan kwetsbare zwangeren

Werkt u als zorgverlener met Turkse en/of Marokkaanse zwangeren met psychische klachten? Geef u dan op voor de focusgroep op 29 september en denk mee over de inbedding van de cursus Positiefzwanger.nl in de verloskundigenpraktijk en/of andere settings.

Het Trimbos-instituut en het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland werken samen rondom het programma Positiefzwanger.nl. Positiefzwanger.nl is een online zelfhulpcursus voor Marokkaanse en Turkse zwangeren met lichte tot matige depressieve klachten. Voor deze vrouwen is er namelijk nog weinig aanbod.

Onderzoek laat zien dat deze cursus in de Verenigde Staten goed werkte en dat online hulp bij depressieve klachten voor andere doelgroepen effectief is. Het doel van dit project is om inzicht te krijgen in de optimale inbedding van de cursus Positief Zwanger in de dagelijkse gang van zaken van de verloskundigenpraktijk en/of andere settings.

Doe mee aan de focusgroep
Voor dit project zoeken we zorgverleners, bij voorkeur in de regio Noord-Holland en Flevoland, die hun ervaringen met de doelgroep willen delen in een focusgroep. Wij denken aan bijvoorbeeld (klinisch) verloskundigen, medewerkers kraamzorg en gynaecologen. Ook VETC’ers zijn van harte welkom.

De focusgroep komt bijeen op dinsdag 29 september van 17.30 – 20.00 uur op het VUmc in Amsterdam. Voor broodjes wordt gezorgd, eventuele reiskosten worden vergoed. Als dank voor uw deelname ontvangt u een cadeaubon t.w.v. 20 euro.

Aanmelden
Wilt u input leveren voor dit project? Geef u dan op voor de focusgroep bij Merel Haverman, wetenschappelijk medewerker van het Trimbos-instituut.

Meer over dit thema