Denk als (volwassen) kind van een ouder met psychische problemen of verslaving mee over de juiste ondersteuning voor jullie

Denk als (volwassen) kind van een ouder met psychische problemen of verslaving mee over de juiste ondersteuning voor jullie

Heb jij een vader of moeder met depressie, autisme, angst, verslaving of andere psychische problemen? En ben je tussen de 18 en 35 jaar oud? Dan zijn wij opzoek naar jou als aanwinst voor onze Adviesraad.

Het Trimbos-instituut zet zich in voor betere ondersteuning en meer aandacht voor kinderen van ouders met psychische- en verslavingsproblemen. We doen onderzoek om meer inzicht te krijgen in de groep; ontwikkelen materialen en trainingen; en gaan in gesprek met beleidsmakers en hulpverleners. Met jouw ervaringen en ideeën kan jij bijdragen aan de ontwikkeling van de juiste ondersteuning voor (volwassen) kinderen zoals jij.

Wij hanteren de term KOPP/KOV. Dit staat voor Kinderen van Ouders met Psychische Problemen en/of Verslavingsproblemen.

Over de Adviesraad KOPP/KOV

Voor de Adviesraad zoeken wij leden die minimaal 12 maanden mee willen denken met onze KOPP/KOV-projecten. Bijvoorbeeld over hoe wij (en anderen!) het beste kunnen communiceren over KOPP/KOV, wat professionals echt moeten bespreken met de gezinnen of hoe een goede groepstraining voor tieners eruit ziet. Wij zullen je 4 tot 5 keer per jaar vragen (online) mee te denken. Je geeft dan één-op-één feedback en advies aan een van onze collega’s. In overleg met de leden van de Adviesraad kan er ook een groepssessie georganiseerd worden.

Het gaat om jóuw mening en adviezen. Je bepaalt zelf wat je wel en niet vertelt over je eigen situatie of die van je ouder(s).

Lid worden

Als je je opgeeft via het aanmeldformulier, plannen wij een (online) kennismakingsgesprek met je in en lichten wij toe wat deelname precies inhoudt. Samen beslissen we of de Adviesraad KOPP/KOV iets voor jou is.

Aanmelden

Aanmelding gesloten
Op dit moment hebben we voldoende aanmeldingen. Het aanmeldingsformulier is dan ook gesloten. Mochten we later toch nog meer leden nodig hebben, zal het aanmeldformulier weer opgezet worden.

Meer over dit thema