Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving; handvatten voor naasten | 27 september 2024

Datum: 27/09/2024
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie: Trimbos-instituut
Adres: Da Costakade 45 3521 VS Utrecht
Organisator: Trimbos-instituut
Prijs: 395 euro ex 21% BTW

In deze workshop leren deelnemers hoe ze de cursus  'Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving; handvatten voor naasten’ kunnen geven. In de workshop is er aandacht voor groepsproces, leerproces en leiderschap van de cursusbegeleider. Deelnemers beschikken over kennis van psychische problematiek en de geestelijke gezondheidszorg.

De cursus 'Psychische kwetsbaarheid in je naaste omgeving' richt zich op volwassen naasten van mensen met psychische problemen. Het doel is het bevorderen van de kwaliteit van leven van de deelnemers: zij ervaren na het volgen van de cursus minder overbelasting en meer grip op het leven. Aan de orde komen: kennisvergroting, bewustwording, oefenen van vaardigheden en lotgenotencontact. De cursus is geïnspireerd door de didactische trainingsmethode van Karin de Galan.

> Meer informatie over mantelzorg bij psychische problemen

Deze workshop kent een aantal criteria. Lees deze goed door, bij je inschrijving wordt gevraagd of je hieraan kunt voldoen.

  • Het gaat om een opleiding tot naastenbegeleider.
  • De workshop is erop gericht dat je binnen je instelling of werkplek groepen naasten gaat begeleiden.
  • Ook als familie-ervaringsdeskundige kun je met deze workshop aan de slag.
  • Actieve deelname is vereist. Voorafgaand aan de workshop krijg je een kennismakingsgesprek en wordt de voorbereiding besproken.
  • De workshop richt zich niet op het betrekken van naasten bij de cliënt.